Надання допомоги у працевліштуванні, соціальній адаптації демобілізованих
12.05.16

 
 
Надання допомоги у працевлаштуванні, соціальній адаптації демобілізованих учасників АТО
 
         На виконання розпорядження ОДА від 19.03.15 №163 «Про соціальний супровід, організацію реабілітації, надання пільг учасникам АТО, у тому числі демобілізованим» районним центром зайнятості налагоджено взаємодію з відділом з питань надзвичайних ситуацій цивільного захисту населення райдержадміністрації щодо осіб, які проходили військову службу в районах проведення АТО.
         Налагоджена співпраця між Чечельницьким райвійськкоматом, який відкрився наприкінці жовтня 2015 року та Чечельницьким РЦЗ щодо проведення подальшої роботи з демобілізованими військовослужбовцями, зокрема, щодо оперативного з’ясування інформації про демобілізованих військовослужбовців, які проходили військову службу в районах проведення АТО та потребують працевлаштування. Щомісячно від Чечельницького райвійськкомату до центру зайнятості надходить інформація щодо демобілізованих осіб Чечельницького району, які перебувають на облікук в райвійськкоматі.
         На базі РЦЗ постійно відбуваються заходи за участю представників органів виконавчої влади з питань, які цікавлять демобілізованих військовослужбовців.
         Учасники АТО гостро потребують уваги з боку держави, яка має бути не тільки матеріальною, але й вираженою у звичайній увазі та турботі. Надання інформаційної та психологічної допомоги, допомога у працевлаштуванні – ось головні напрямки роботи для демобілізованих учасників АТО.
         Протягом січня-квітня 2016 р. на обліку в центрі зайнятості перебувало 25 осіб, які мають посвідчення учасника АТО, з яких 1 особа працевлаштувалася за сприянням служби зайнятості та 2 особи – самостійно. Всім надаються інформаційно-консультаційні послуги, спрямовані на соціально-психологічну реабілітацію та професійну самореалізацію, також їм надаються всі інформаційно-консультаційні послуги, спрямовані на соціально-психологічну реабілітацію та професійну самореалізацію.
 
 
         
123