Наймолодші чечельничани учились берегти довкілля
02.05.19

Планета Земля постійно потребує нашого піклування та дбайливого ставлення.  
   День довкілля та День Землі покликані об’єднати всіх людей планети спільною справою захисту довкілля, нагадати, що наша планета унікальна, потребує турботи й збереження її багатств. І починати екологічне виховання треба з дошкільного віку, оскільки в цей час отримані знання можуть надалі перетворитися в міцні переконання.
 
   Тож, 23 квітня працівники відділу еколого-освітньої роботи та рекреаційного благоустрою НПП «Кармелюкове Поділля» у дошкільному закладі «Веселка» провели еколого-практичне заняття «Бережи довкілля», мета якого привчати дітей піклуватися про планету, підводити їх до розуміння того, що Земля — наш дім, ми — частина природи, знищуючи природу на Землі — ми знищуємо себе.
   Малечі розповіли про значення рослин, правила поведінки в природі та як дбайливо ставитися до довкілля, які умови необхідні для життя рослин. Діти подивились відео, залюбки відповідали на запитання, відгадували загадки, а на закріплення знань фахівці провели з дошкільнятами екологічні ігри.
   Далі проводилась практична частина – дошкільнята разом з вихователями, директором Наталією Шевчук та працівниками Парку висаджували кущі самшиту. З великим ентузіазмом та щасливими усмішками вихованці груп «Калинка», «Соняшник» та«Ромашка» поралися, кожен біля своєї клумби-символіки.
   Всі групи попрацювали плідно та згуртовано, а ще отримали приємне відчуття задоволення від здійснення доброї справи та зрозуміли, що стан навколишнього середовища залежить від кожного. Адже довкілля – це не лише квітник, ліс, а й територія дитячого садка, і вулиці, і парк, де ми відпочиваємо. Саме такі природні засоби виховання дитини в єдності з природою дають змогу виховати дітей добрими, уважними, бережливими, чутливими до всього живого.
   Працівники національного природного парку «Кармелюкове Поділля» щиро вдячні директору і вихователям садочка за співпрацю з екологічного виховання дошкільнят. Маємо надію, що малюки, коли виростуть, будуть любити свій край і дбайливо, з любов'ю ставитися до його ресурсів.
  
  
123