Нарада-семінар з секретарями селищної, сільських рад
18.01.17

18 січня 2017 року в залі засідань адмінбудинку відбувся семінар-нарада за участю секретарів селищної, сільських рад району, яку проводили заступник голови районної ради Крук Н.А. та керівник апарату райдержадміністрації Тимофієва О.Г.
Згідно порядку денного засідання обговорювали наступні питання :
1.      Про ведення військового обліку на підприємствах, установах та організаціях Чечельницького району.
2.      Про електронне декларування в 2017 р.
3.      Про висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування на офіційних сайтах.
     
Доповідаючи по першому питанню, головний спеціаліст військового обліку та бронювання сержантів та солдатів запасу Чечельницького райвійськкомату Бучацька А.М. ознайомила присутніх із Постановою КМУ від 07 грудня 2016 р. №921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних». Було детально поінформовано про правила та рекомендації по оформленню військово-облікових даних призовників, наголошено на обов’язковому дотриманні правил військового обліку призовників і військовозобов’язаних, зокрема, представниками органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій району. Аліна Миколаївна акцентувала увагу присутніх на проведенні подвірного обходу в територіальних громадах, а також на заповненні відповідного журналу обліку для військовозобов’язаних. Наголосила про надання до 5-го числа кожного місяця звітності щодо облікових даних військовозобов’язаних, відповіла на запитання присутніх.

По другому питанню керівник апарату райдержадміністрації  Тимофієва О.Г.  зазначила, що в 2016 році держслужбовці керівного складу пройшли процедуру електронного декларування, наразі розпочався ІІ етап декларування (01 січня -01 квітня 2017 року) для держслужбовців всіх категорій, додатково – для депутатів місцевих рад. Ольга Гергієвна наголосила на забезпеченні якісного декларування та щодо необхідності своєчасного створення ключів електронного цифрового підпису для подання декларації. Як швидко та правильно задекларувати свої доходи за допомогою спеціального онлайн сервісу, який введено співробітниками банку, щоб допомогти держслужбовцям в процедурі декларування, розповів представник районного відділення Приватбанку Войтовський Р.В.

Що стосується питання інформаційного наповнення сайтів органів місцевого самоврядування, то, як зазначила заступник голови районної ради Крук Н.А., після детального моніторингу видно, що деякі територіальні громади не належним чином дотримуються всіх рекомендацій по висвітленню своєї діяльності. Це, зокрема, стосується таких сіл, як Бритавка, Луги та Любомирка, окремим територіальним громадам також потрібно доопрацювати цей напрямок роботи. В 4 територіальних громадах – Куренівка, Демівка, Вербка та Тартак належним чином та вчасно розміщується вся необхідна інформація – заходи, які проводяться, рішення, розпорядження голів сільських рад, поіменні голосування тощо.

 В ході семінару-наради  присутнім секретарям  сільських рад  наголошувалось щодо  порядку звітності голів територіальних громад під час сходів сіл та висвітлено графік проведення співбесід під керівництвом голови райдержадміністрації та голови районної ради за участю селищного, сільських голів та головних бухгалтерів.
   
 
 
 
123