Наша зброя - духовність і інтелект
31.08.16

Синьо-жовте поле із 205-ма національними прапорами розгорнулося сьогодні вранці у центрі селища. Знаково, що саме на вулиці Героїв Майдану пройшла Всеукраїнська патріотична акція “Велика українська хода”. Чечельниччина стала однією із громад, жителі якої передали свої побажання миру для захисників країни. Особливо приємно було побачити стяги із написами ” Донецьк – це Україна”, “Старобільськ – українцям” та багато інших.

Організатори йшли від міста до міста, від села до села, приєднуючи українські прапори заради миру та перемоги нашої держави.    Катерина Валевська, організатор акції,  майже рік подорожує українськими містами. І у кожному з них волонтер і організаторка “Великої української ходи” поповнює свою колекцію прапорів, яка символізує єдність України. Там з місцевими активістами підписує прапор і зв’язує його прапором із попереднього міста. Таким чином об’єднує Україну по-своєму і не дає забути про Небесну сотню.

- Акція розпочалася 14 березня 2014 року з Майдану Незалежності у Києві. Люди писали свої побажання на прапорах. Згодом традиція вкоренилася серед наших бійців – такими прапорами вони обмінювалися із волонтерами, а ті їм привозили теплі побажання, написані на полотні школярами, жителями інших міст. І так вирішили зібрати цілісне полотно цих побажань і пройти ходою від міста до міста, аби в кожному з них доєднати прапор, на якому пропишуться думки та побажання жителів цих міст. Ці послання линуть до Бога і таким чином ми наближаємо наш час Перемоги – Перемоги, однієї на всіх. Разом із цими стягами ми несемо дух патріотизму”, – каже Катерина.

До цих прапорів додався і прапор з надписом «Чечельник», де всі бажаючі могли поставити свій особистий підпис та вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні.

Допомагає у проведенні Акції демобілізований доброволець батальйону «Айдар» Дмитро Ткаченко. Двадцятидволітній гайсинчанин був одним із тих, хто виходив із Іловайського  котла. Саме на його долю випало відстоювати цілісність України від початку бойових дій на Сході. Нині Дмитро – волонтер.

У планах організаторів Акції – 14 жовтня, на день Покрова Пресвятої Богородиці і День захисника України підняти низку зв’язаних між собою прапорів (а це – більше 300 метрів) на гору Говерла.

Далі прапори помандрують до фронту – надихати бійців на перемогу.

      

123