Наші журналісти - серед кращих на Вінничччині !
07.06.19

5 червня у приміщенні обласної державної адміністрації відбулись урочистості з нагоди Дня журналіста України.

Варто підкреслити, що це свято відзначають вже 25 років поспіль: у 1994 році був підписаний перший Указ Президента України про встановлення професійного свята працівників засобів масової інформації. 

Знакові події відбулись у червні 1992 року, адже саме тоді Національну спілку журналістів України було прийнято до лав найбільшої у світі організації професійних працівників ЗМІ – Міжнародної федерації журналістів (IFJ).

Звертаючись до присутніх з вітальним словом, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій зазначив: «Ми живемо в особливий період, наповнений різними подіями та емоціями. Я переконаний в тому, що на сьогодні у суспільстві є запит на щирість та добро. Сучасні процеси світового масштабу є особливо багатогранними та покладають нові виклики на кожного з нас. Важливі зміни відбуваються і в системі комунікацій та інформаційних технологій. Ви обрали нелегку та вкрай відповідальну професію, адже виконуєте надзвичайно важливу місію для розвитку нашої демократичної, європейської держави. Хочу побажати кожному з вас творчого натхнення, позитивних емоцій та нових досягнень, родинного тепла і затишку».

У свою чергу, голова обласної Ради Анатолій Олійник подякував за співпрацю та зауважив: «Ви надаєте можливість владі та суспільству загалом побачити події під іншим кутом. Адже ви бачите багатогранність світу та формуєте суспільну думку, творите історію сьогодення».

Щирі привітання з нагоди свята також висловив Вінницький міський голова Сергій Моргунов. «Професія журналіста передбачає високий рівень відповідальності. Ви не лише інформуєте про події, а й можете вказати на ті чи інші недоліки, запропонувати та допомогти рухатися у певному напрямку. Від вашого сприйняття інформації залежить і ставлення суспільства до того, що відбувається».

З нагоди професійного свята, Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради, грошові винагороди отримали 69 працівників ЗМІ, а також працівники видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження. Серед нагороджених – бухгалтер редакції газети «Чечельницький вісник» - Марія Кияшко. За утвердження в публікаціях історичної пам¢яті народу премію імені правозахисника Олександра Гетьмана присуджено напередодні свята редактору газети Ларисі Шабельник.

Своєю щоденною працею журналісти Вінниччини створюють відповідний простір для розбудови громадянського суспільства, розвитку дискусій щодо важливих сторінок історії, сьогодення та майбутнього.

За матеріалами офіційного вебсайту Вінницької ОДА

123