Наскільки небезпечний COVID-19 для дітей ?
03.04.20

Ризики існують для дітей, у яких є супутні проблеми зі здоров'ям

Спираючись на досвід інших країн, ми бачимо, що не було масових випадків тяжких захворювань серед дітей. Тому сподіваємося, що ця тенденція зберігатиметься і в Україні. Ризики існують для дітей, у яких є супутні проблеми зі здоров'ям. Їм треба приділяти більше уваги. Ми за них хвилюємося. Адже бачимо і по інших вірусних інфекціях, таких як грип чи ГРВІ, що такі діти мають високий ризик ускладнень. В них може загостритися хронічна патологія, можливий тяжчий перебіг вірусної хвороби, ніж у дітей без таких проблем.

Чому діти здебільшого легше переносять хворобу?

  COVID-19 порівнюють з перебігом деяких вірусних хвороб, таких як вітряна віспа чи кір, які у дітей переносяться легше, ніж у дорослих. І пов'язують це саме з тим, що дитяча імунна система по-іншому реагує на вірусні інфекції.

Є й інше пояснення, що цей вірус використовує рецептори людського організму, які існують в нашій системі для регулювання артеріального тиску. У дітей вони не настільки розвинуті, тому, імовірно, менше вірусу потрапляє в організм. Але поки це теорія.

Чи варто залишати дітей з бабусями і дідусями під час карантину?

Будемо сподіватися, що вірус мутуватиме і зменшить свою активність

Краще не перекладати тягар догляду за дітьми на своїх батьків, тобто бабусь і дідусів. Адже дитина і справді може перенести захворювання більш-менш легко, але передати інфекцію далі. Батьків треба берегти, тому що вони найбільш уразливі, і це загроза їхньому життю. Треба різними шляхами захистити їх від інфікування.

Будемо сподіватися, що вірус мутуватиме і зменшить свою активність. Однак їх треба убезпечити від контактів, забезпечити продуктами, щоб вони зайвий раз не виходили на вулицю у місця скупчення людей. Це зараз обов'язок для всіх – і рідних, і тих, хто просто живе поруч.

Чи можна гуляти з дитиною на вулиці?

Якщо є потреба вийти на вулицю, то треба дивитися за дитиною, щоб вона не торкалася поверхонь

Ми радимо дітям все ж залишатися вдома, де ви підтримуєте чистоту власними силами. Перебуваючи на вулиці, підхопити вірус просто так – не можна. Однак поки ви добираєтеся на вулицю, то проходите місця, де є контакт із поверхнями, які могли бути забрудненими або ж контактуєте з людьми, які можуть бути потенційно хворими. Тож ризик існує, поки ви добираєтеся до чистого повітря.

Сам вірус досить важкий і здебільшого з краплями секрету він падає додолу. Тобто існує більша загроза заразитися від поверхонь, ніж з повітря.

 Якщо є потреба вийти на вулицю, то треба дивитися за дитиною, щоб вона не торкалася поверхонь у під'їзді, чи ліфті і одягнула маску. У вас має бути спиртовий розчин, щоб ви могли знезаразити їй руки.

БУДЬТЕ ЗДОРОВІ

123