Навчались охороні праці
01.03.17

 Відповідно до ст.18 Закону України «Про охорону праці», Типового положення «Про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» від 26.01.2005 № 15 працівниками сектору з питань оплати та охорони праці управління праці та соціального захисту населення Чечельницької РДА  організовано проведення навчання по охороні праці та електробезпеці посадових осіб підприємств, установ та організацій, територіальних громад, сг товариств, фермерських господарств та підприємців району  та осіб електротехнологічного персоналу(електриків,електрозварювальників та інш.)  Навчання згідно закону  проводились за рахунок роботодавців.

27.02.2017р. в районі складено екзамен в кількості 70 чол.(50- посадових осіб, 20 – електротехнологічний персонал). Склад комісії по прийому екзаменів:

голова комісії- начальник відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Вінницькій області – Мазур Н.А.

члени комісії:

- начальник інспекції Держ енергонагляду м. Гайсин – Яроцький М.Є.

- старший державний інспектор  Держ енергонагляду-Бондарчук С.С.

        -головний державний інспектор  АПК та СКС-Іващенко К.В.

        -  головний державний інспектор  з нагляду в машинобудуванні та енергетиці-Романенко А.В.

         За участю комісії  інспекторів Управління Держпраці  в районній адміністрації проведено нараду щодо дотримання вимог нормативно –правових актів з охорони праці для попередження виробничого травматизму перед початком та у період весняно-польових робіт.

   Основні тези наради: своєчасність проведення інструктажів та навчання з питань охорони праці, проведення медичних оглядів працівників певних категорій, проведення атестації робочих місць, безоплатне забезпечення працівників спецодягом та ЗІЗ згідно норм, стан та утримання будівель та споруд, отримання дозволів на експлуатацію обєктів підвищеної небезпеки, проведення їх ідентифікації та  декларування. Акцентовано увагу посадових осіб  та працівників на безпеці експлуатації балонів зі скрапленим газом в побуті. За час перебування в районі інспекторами управління Держпраці у Вінницькій області надано консультації 21 особі в інформаційно-консультативному центрі з питань праці та охорони праці управління праці та соціального захисту населення Чечельницької РДА .

   

123