Навчання для вихованців і вихователів
07.11.17

                На базі Чечельницького закладу дошкільної освіти відбулося районне методичне об’єднання для вихователів, які працюють з дітьми середнього та старшого дошкільного віку. Проблема над якою працювали вихователі району : «Трудове виховання як засіб формування предметно – практичної компетенції середніх та старших дошкільників».

             Заплановано, організовано та проведено заняття з ручної праці у старших групах (6 рік життя) на тему «Осінні фантазії», вихователь Назаренко О.В. Мета занять - спонукати дітей до створення композиції на площині за допомогою природного матеріалу (листя), викликати бажання створювати вироби власними руками,  розвивати сенсорні здібності, творчу уяву і фантазію. Дана форма навчання навчить дітей виконувати трудові доручення, працювати самостійно, дотримуватися культури та естетики праці та виховує працелюбність і  прихильність до краси природи.

Заняття художньої праці з використанням природнього матеріалу із дітьми старшої групи «Осінні дерева" провела вихователь Кириценко Л.Г.Мета:

- вчити від уявних образів та усвідомлених понять переходити до предметного моделювання — складати осінні букети з квітів, листя, гілочок калини, туї, засушених трав та створювати візерунок на смужці з природного матеріалу;

-  застосовувати  на практиці нову технологію розвивального навчання — дизайн-освіту;

- збагачувати знання про властивості різних матеріалів;

- розвивати уяву, спостережливість, художнє мислення, естетичні та моторні навички: вміння добирати потрібний матеріал відповідно до задуму;

- виховувати інтерес до трудової діяльності, позитивні емоції та вміння доводити справу до кінця.

             Для вихователів проведено майстер – клас: «Осінні дива» та «Фітодизайн». Обговорення питань здійснювалося відповідно плану. Педагоги переглянули виставку дидактичних посібників та методичної літератури. 

123