Негода: ситуація під контролем!
18.01.18

     У зв’язку зі складними погодними умовами та  інтенсивними снігопадами  у райдержадміністрації відбулось позапланове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів голова  РДА Сергій Пустовий. Про проведену роботу прозвітували керівники оперативних служб, закладів соціального захисту та охорони здоров’я.

     Інформаційну взаємодію між службами та райдержадміністрацією було  налагоджено  ще 17 січня. Головою РДА було дано доручення підготуватись до роботи під час екстремальних погодних умов.  У ніч з 17 на 18 січня здійснювався моніторинг розвитку  ситуації.

     Першими розпочали боротьбу зі  стихією праціники районного автодорожного підприємства, які вже о 4 годині ранку виїхали на дороги. Було проведено   розчистку  дороги Р-33 сполученням «Вінниця-Гайсин-Велика Михайлівка». Задіяно 4 одиниці техніки. Але у зв’язку з інтенсивними снігопадами повністю забезпечити безперебійний рух транспорту було проблематично.

   Протягом дня по населених пунктах району сільськими головами організовано розчистку вулиць силами сільськогосподарських підприємств. Задіяно також приватний транспорт. Всього  11 одиниць техніки.

    Протягом ночі було знеструмлено села Демівка, Берізки, Любомирка, Попова  Гребля та частково с. Тартак.  Над відновленням електропостачання працювали   4 бригади районних електромереж. Станом на 14 годину вдалось відновити електропостачання в с. Демівка і с. Попова Гребля.

     Начальник районного сектору ДСНС  України у Вінницькій області Гончар А.П.  доповів, що службою надано допомогу двом водіям автотранстпорту, в тому числі водію автобуса, який здійснював пасажирські перевезення. Надзвичайних подій протягом доби не трапилось.

     Лікувальні установи працюють  стабільно. Постраждалих  внаслідок переохолоджень чи обморожень не було.

      Комісією ухвалено наступні рішення:

-          з метою збереження здоров’я дітей прийнято рішення призупинити навчання 18-19 січня у школах та дошкільних закладах району;

-           розгорнути два пункти обігріву для незахищених верств населення: у приміщенні управління праці та соціального захисту населення РДА та  у приміщенні районної лікарні;

-          соціальним працівникам  провести роботу щодо забезпечення одиноких непрацездатних громадян продуктами харчування та надати їм допомогу  у розчистці дворів;

-          сільських та селищного голів зобов’язано організувати розчистку  від снігу центральних вулиць, під’їзних шляхів до   закладів охорони здоров’я, освіти, торгівлі. 

ТАК  БУЛО

ТАК СТАЛО

   

 

 

123