Незалежність – це воля, сила, звитяга!
22.08.17

    Незалежність держави – свято пам’яті про предків, що творили націю і боролися за державність, це велика подія, яка дала народові можливість самому вирішувати свою долю, а розвиток і процвітання України залежить від єдності, взаємоповаги та високої громадянської позиції.

   Напередодні святкування Дня Незалежності України,  працівники бібліотеки  взяли участь у заходах, присвячених 26-річчю нашої державності.

Презентувавши  книжкову  виставку  «Моя  Україна – єдина і вільна, я з нею пов’язую долю  свою”,  переглянувши яку читачі дізналася про нашу Батьківщину, її мову, культуру та історію, занурилася у світ звичаїв і традицій, а також краще зрозуміли  значення неповторних державних і народних символів,  бібліотекарі  провели відкритий перегляд літератури «Крок за кроком до незалежності", на якому представили  літературу  про шлях нашої держави до самостійності від давнини до сьогодення, про видатних особистостей, які зробили свій внесок у цей процес.

Документи представлені на виставці, інформують про доленосні етапи державотворення в Україні. Матеріали, що розповідають про тернистий шлях, який пройшла Україна, здобуваючи незалежність: козацька держава доби Богдана Хмельницького; державне будівництво часів І. Мазепи; українські визвольні змагання початку XX ст. 

Двадцять шість років незалежного існування України були насичені політичними та економічними змінами.  Про результати роздумів провідних українських політиків сучасної доби щодо подальшої розбудови України  можна  дізнатися,  прочитавши  книги, що на  виставці.

123