Нова українська школа - уже з наступного року
06.02.18

«Наступного навчального року всі першокласники мають навчатися за новим стандартом» – на цьому наголосила на черговій нараді начальник відділу освіти Чечельницької РДА Галина Деменчук.

Кабінет Міністрів оприлюднив текст Концепції «Нова українська школа», що була схвалена урядом у грудні 2016 року. Згідно з Концепцією  передбачено перехід до 12-річної середньої школи із трирічною профільною школою, що матиме академічне або професійне спрямування.Реалізація цього проекту відбуватиметься у три етапи.        

         «Наступного навчального року всі першокласники мають навчатися за новим стандартом. Це і пошуково-діяльнісне навчання, й інші методики, які передбачають відповідне обладнання, перенавчання вчителів» – зазначила Галина Деменчук.

         За словами Міністра освіти України  Лілії Гриневич,  основна мета шкільної реформи – висока якість освіти для кожної української дитини, тому Нова українська школа  у 2018 році має прийти не у вибрані школи, а в кожну школу України, незалежно від її розташування.

         «Всі вчителі, які будуть працювати у 1  класі, пройдуть відповідне навчання, і не тільки вчителі початкових класів, а й іноземної мови, інформатики, інших предметів. Таке навчання уже розпочалося на базі Вінницької академії неперервної освіти. Також ми провели дводенне навчання під час канікул на базі Чечельницької школи №1» – повідомила начальник відділу освіти.

         В державному  бюджеті на 2018 рік   закладено близько  1 млрд. грн. на обладнання саме початкових шкіл та створення нового освітнього середовища.

         Як повідомила Галина Деменчук, Міністерством освіти і науки України затверджено перелік необхідного обладнання. Частина коштів для обладнання  класів  та створення в них відповідних  умов буде надана державою. Але, безумовно, буде вестися співпраця і з керівництвом сільських громад стосовно фінансової підтримки з їх сторони для вирішення цього дуже важливого питання.  

123