Нові аспекти співпраці з Євросоюзом
29.09.17

Україна і Євросоюз нагадали про добру новину для українських експортерів у зв’язку з набуттям з 1 жовтня чинності законодавчого рішення ЄС про надання Києву додаткових торговельних преференцій.

Про це йдеться у спільному зверненні заступника міністра економічного розвитку і торгівлі – торговельного представника України Наталії Микольської і єврокомісара з питань торгівлі Сесілії Мальмстрьом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Це є доброю новиною для українських експортерів. Деякі види важливих сільськогосподарських та промислових товарів нині отримають кращий безмитний доступ до на ринок ЄС», - говориться у заяві.

Наголошується, що це є важливим сигналом з боку ЄС, який продовжує надавати відчутну економічну і політичну підтримку українцям та країні на шляху реформ.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз, на пропозицію уряду України, ухвалив рішення надати Україні додаткові торговельні преференції на безмитний експорт деяких видів сільськогосподарської та промислової продукції. Такі односторонні торговельні преференції з боку ЄС стали відповіддю на втрату Україною ринку на сході через агресію Росії.

123