О. Турчинов: Важливо, що з території Білорусі ніколи не буде агресії

 

О.Турчинов: Важливо, що з території Білорусі ніколи не буде агресії на територію України
Важливою позицією для України є те, що з території Білорусі ніколи не буде агресії на територію України. Про це заявив в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.
Під час зустрічі в.о. Президента України, Голови Верховної Ради України з Президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенко у суботу, яка відбулася в резиденції Президента Республіки Білорусь «Лясковичі» за ініціативою білоруської Сторони, О.Турчинов також назвав надзвичайно важливим, що «ніколи третя сторона з території Білорусі не буде погрожувати Україні».
Своєю чергою, Президент Республіки Білорусь зазначив, що «навколо Білорусі створено пояс добросусідства понад 100 кілометрів вглиб України». «Ми не готові його сьогодні зруйнувати», - заявив він.
«Наші кордони - це кордони не розділення, а дружби. Ми завжди будемо поруч з вами, як із самою дружньою державою, і виходячи з цього, будуватимемо наші відносини. Ви повинні твердо про це знати», - наголосив О.Лукашенко.
Під час зустрічі Сторони обговорили питання щодо активізації двосторонньої співпраці в економіці - у транспортній, енергетичній сферах, висловилися за необхідність створення спільних підприємств, заявили про важливість збільшення обсягів двосторонньої торгівлі.
Сторони наголосили на важливості розробки «дорожньої карти» двосторонніх взаємин в економічній сфері.
«Для нас дуже важливо, щоб між нашими народами зміцнювалися зв’язки, щоб ми компенсували проблеми в економіці, які існували протягом останніх двох років, та підвищили обсяги товарообігу», - наголосив О.Турчинов.