О.Беседа: про роботу спостережної комісії у 2017 р.
26.02.18

Спостережна комісія при Чечельницькій районній державній адміністрації утворена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2004 року № 429 «Про затвердження положень про спостережні комісії та піклувальні ради при спеціальних виховних установах» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 10.11.2010 року № 1042).

Положення про спостережну комісію та персональний склад спостережної комісії затверджено розпорядженням голови Чечельницької районної державної адміністрації від 04.09.2017 року №301.

У своїй діяльності спостережна комісія керується Конституцією України, Законами України «Про місцеві державні адміністрації» та «Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк», постановою Кабінету Міністрів України від 01.04.2004 року № 429 «Про затвердження положень про спостережні комісії та піклувальні ради при спеціальних виховних установах» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 10.11.2010 року № 1042), Кримінально-виконавчим кодексом України, іншими нормативно-правовими актами.

На протязі 2017 року відбулося чотири засідання спостережної комісії.  За цей періодзвільнились 3 особи, одна особа рішеннями комісії взята на облік, їйрекомендовано  звернутись до Чечельницького районного центру зайнятості з метою працевлаштування та отримання послуг, та надано роз’яснення про можливість звернення до управління праці та соцзахисту населення з метою отримання ним соціальних допомог, пільг та гарантій, передбачених законом.

За інформацією Чечельницького центру зайнятості за допомогою у працевлаштуванні дана особа не зверталась.

Інші особи, на які були отримані повідомлення, на територію району не прибули. За адресою, що вказані в повідомленнях, не зареєстровані та не проживають.

На протязі  2017 року до управління праці та соціального захисту населення звернулась 1 особа, яка була звільнена з місць позбавлення волі згідно Закону України «Про амністію в 2016 році».Дана особа з 17 листопада 2017 року перебуває на обліку, надано консультації та допомогу в зборі та оформленні документів для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

З 10.11.2017р. перебуває на обліку в Чечельницькому центрі зайнятості, погодився на громадські роботи за місцем проживання.

За результатами роботи спостережної комісії складено 4 протоколи засідань спостережної комісії, 1 постанова щодо доручення трудовому колективу здійснення контролю за поведінкою та проведення виховної роботи з особою звільненою від відбування покарання.

В період між засіданнями, членами спостережної комісії налагоджена співпраця з Чечельницьким відділенням поліції Бершадського відділу поліції у Вінницькій області, кримінально-виконавчою інспекцією Чечельницького району, районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, Чечельницьким районним центром зайнятості.

Ведеться журнал обліку осіб, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк (обліковано 2 осіб).

Також надаються інформаційні та консультаційні послуги, пов’язані з соціальною адаптацією звільнених осіб.

123