Обласна влада спільно з активістами вінницького Майдану вживає усіх

 

Обласна влада спільно з активістами вінницького Майдану вживає усіх заходів аби максимально сприяти вирішенню проблем тих людей, що прибули на Вінниччину з АР Крим

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Любові Спірідонової  9 березня відбулось засідання робочої групи щодо оперативного вирішення питань, пов‘язаних з прибуттям на Вінниччину родин з Автономної Республіки Крим.
У засіданні взяли участь голова обласної Ради Сергій Свитко, керівники відповідних структур облдержадміністрації, що залучені до вирішення питань, пов‘язаних з міграцією людей з Криму до Вінниччини, а також активісти Майдану.
Звертаючись до присутніх Л. Спірідонова зазначила, що на даний час дуже важливо чітко відпрацювати системну взаємодію представників влади та громадськості задля зняття соціальної напруги і оперативного вирішення усіх питань, які вникають у зв‘язку з прибуттям родин з Криму. За її словами, перш за все, на виконання доручення віце-прем‘єр міністра України в області буде створений оперативний штаб, який займатиметься розселенням родин військовослужбовців та жителів Криму та забезпеченням їх усім необхідним. Вона наголосила, що необхідно залучити релігійні громади та громадськість області, а також звернутись до керівників району аби визначити усі можливі варіанти розселення кримчан на Вінниччині. 
Члени засідання обмінялися інформацією з даного питання. Наразі відповідно до останніх даних в області перебуває 54 особи з Криму, має прибути ще до 50 осіб, в тому числі діти. 
Підводячи підсумки засідання Л. Спірідонова наголосила, що необхідно усвідомити, що кожен, хто входить до складу оперативного штабу, відповідно до своєї компетенції несе особисту відповідальність у максимальному сприянні вирішення питань, пов‘язаних із прибуттям до Вінниччини жителів Криму.
Департамент інформаційної діяльності
 та комунікацій з громадськістю ОДА