Офіційне звернення голови ОДА І. Мовчана до вінниччан

Офіційне звернення голови обласної державної адміністрації Івана Мовчана до вінничан

Шановні вінничани!

Протистояння, яке склалося на Вінниччині, в умовах неспокійної суспільно-політичної ситуації в державі продовжує хвилювати кожного з нас. 

Всі мої сили у цей непростий час були направлені на те, щоб знайти вихід, недопустивши кровопролиття. Адже найблагородніші цілі не можуть виправдити смерть хоча б однієї людини.

Від самого початку захоплення обласної державної адміністрації, ми не втрачали контроль над ситуацією. Враховуючи події, що відбулися, ми оперативно мобілізувались і злагоджено приймали ті управлінські рішення, які були необхідні, щоб протистояння жодним чином не позначилося на якості життя людей. Першочерговим нашим завданням було забезпечити у повній мірі безпеку вінничан, нормальні умови навчання, життя і праці громадян краю.

Заради збереження спокою та миру в області, ми розпочали переговорний процес із представниками громадськості та опозиції. Перемовини тривали протягом трьох годин. Відбувся непростий, але відвертий діалог. Нам вдалося знайти спільне рішення шляхом переговорів і підкріпити домовленості протоколом. Основною нашою вимогою було розблокування приміщення обласної державної адміністрації, аби її працівники могли зайняти свої робочі місця. А громадськості створити всі умови по контролю за діями влади.
Вірю, що закон України, ініційований Президентом України, щодо недопущення переслідування та звільнення від покарання всіх осіб, які брали участь у мирних зібраннях, спрямований на взаємопорозуміння та суспільну злагоду.

Вінниччина демонструє вміння конструктивної співпраці. Приклад зваженості і мудрості нашої громади. Шляхи вирішення проблем можна шукати не через насильство. Адже необхідно продовжувати жити, працювати, забезпечувати життєдіяльність області та спокій громадян.

Спільні домовленості керівництва облдержадміністрації та громадськості Вінниччини дозволили продовжити роботу сесії обласної Ради та прийняти бюджет області на 2014 рік. Це, безперечно, те рішення, якого очікували люди, і яке дасть можливість почуватись кожному громадянину, захищеним та отримати всі гарантії, передбачені державою.

Дякую усім жителям Вінниччини за розуміння, терпіння, силу і патріотизм. Наш обов’язок - вийти з протистояння шляхом конструктивного діалогу. Лише об’єднавши зусилля, нам вдасться досягти успіху. Тож будьмо мудрими та відповідальними!
 
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА