Ольга Беседа: працювати над попередженням торгівлі людьми
19.10.18

18 жовтня, відбулось засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.  В ході засідання обговорено проблеми ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми, надання їм допомоги, проведення інформаційних кампаній з підвищення обізнаності населення щодо попередження потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

В роботі Ради взяли участь заступник голови райдержадміністрації Ольга Беседа, заступник голови районної ради Наталія Крук, спеціаліст Чечельницького бюро державної правової допомоги Олександр Яблонський, соціальний педагог КЗ «Чечельницька СЗШ №1», координатор в районі Всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене»  Вікторія Молоченко, головний спеціаліст управління праці та соціального захисту населення, який здійснює заходи в сфері протидії торгівлі людьми Микола Кущинський, керівники та працівники соціальних служб, медицини, представники громадських організацій.

Зокрема, заступник голови РДА Ольга Беседа зазначила:«Ідея проведення засідання Ради пов’язана із відзначенням 18 жовтня Європейського дня боротьби із торгівлею людьми. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН  щорічний грошовий  обсяг за даний злочин становить 30 млрд. доларів, що ставить його на другу позицію після торгівлі наркотиками. Тому сьогодні  ми піднімаємо питання над чим треба працювати в подальшому, аби попередити подібні злочини в нашому районі. Ми обговоримо, як всі суб’єкти, дотичні до цієї тематики, повинні взаємодіяти, реагувати та працювати на попередження появи цього ганебного явища у наших громадах».

Вікторія Молоченко акцентувала, щоб привернути увагу громадськості до існуючої небезпеки,  день боротьби з торгівлею людьми відзначається тричі на рік:  30 липня Всесвітній, 18 жовтня – Європейський і 3 грудня – Міжнародний. Затим, Вікторія Миколаївна зачитала Декларацію свободи.

Організатори заходу наголошують, що торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оціночними даними Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, то за час Незалежності 230 тис. українців постраждали від торгівлі людьми. Українці потрапляють в тенета цього злочину не лише в Україні, але й у Росії, Польщі, інших країнах.

В ході засідання Ради учасниками обговорено останні тенденції у сфері протидії торгівлі людьми, а також заходи, які систематично вживаються з метою попередження даного явища, притягнення до відповідальності злочинців та надання допомоги постраждалим.

На завершення заходу Микола Кущинський роздав усім присутнім інформаційні матеріали щодо державної допомоги та захисту постраждалим від торгівлі людьми.

  

  

123