Онлайн-нарада з керівниками установ району
19.05.20

18 травня перший заступник голови РДА Віталій Савчук, разом із головою районної ради Сергієм П’яніщуком взяли участь у онлайн-нараді з керівниками медичних установ, освіти, культури, соціального захисту, фінуправління.

Учасники наради обговорили питання координації зусиль щодо профілактичних заходів задля попередження поширення COVID-19 та подолання економічних наслідків на території району.

Віталій Савчук поінформував учасників зустрічі про поточну епідемічну ситуацію у Чечельницькому районі. «Наразі, у трьох районах Вінницької області не виявлено хворих із коронавірусною хворобою. Це – Чечельницький, Піщанський та Шаргородський».

Начальник фінансового управління РДА Ніна Решетник зазначила, що за минулий місяць (квітень) план по власних надходженнях до місцевих бюджетів не виконано жодною територіальною громадою району.

Анатолій Гончар, начальник районного сектору ДСНС, доповів, що на території Чечельницького ринку буде проводитись дезінфекція силами пожежної частини.

Головний лікар «первинки» Віктор Коваль зазначив, що минулого тижня до лікарів сімейної медицини було 7 звернень з діагнозом ГРВІ. Експрес-тести та ПЛР-тести дали від’ємний результат.

Начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Станіслав Мартинюк озвучив, що мережею «АТБ» було доставлено 440 наборів для одиноких людей похилого віку, які знаходяться на обліку територіального центру.

Про роботу закладів освіти в умовах карантину доповіла начальник відділу освіти РДА Галина Деменчук. Зокрема, Галина Василівна зазначила, що навчальний рік завершиться 31 травня. До цього часу діти продовжать навчатися он-лайн. Щодня уроки для учнів 5-11 класів розпочинаються о 10.00.

На завершення, голова районної ради Сергій П’яніщук акцентував, що питання, які мають виноситись на сесію районної ради, мають бути подані для опрацювання у районну раду не менш, ніж за 20 днів до дати проведення пленарного засідання.

За результатами наради прийнято рішення чітко слідувати рекомендаціям МОЗ щодо дотримання правил карантину та співпрацю і співвідповідальність бізнесу, органів влади та органів місцевого самоврядування, аби вберегти жителів району від коронавірусної інфекції.

123