Опалювальний сезон на Вінниччині пройде в режимі економії газу

Опалювальний сезон на Вінниччині пройде в режимі економії газу

Під час апаратної наради, яка проходила 15 вересня в ОДА голова облдержадміністрації Анатолій Олійник зосередив особливу увагу на складному питанні підготовки та проведенні в області опалювального сезону 2014-2015 рр.

Основним завданням у вирішенні енергозабезпечення населення області залишається переведення котелень закладів соціальної сфери на енергозберігаючі технології. Таких об’єктів в області 136. Наразі на частині об’єктів триває підготовка кошторисної документації, на іншій частині тривають відповідні роботи, а на 10 об’єктах уже фактично завершене переведення котелень.

«Сьогодні область пройшла рубікон по переведенню котелень на енергозберігаючі технології», - відзначив Анатолій Олійник, - «до 15 жовтня ми зобов’язані завершити роботи по всіх об’єктах комунальної власності».

Як відзначив голова облдержадміністрації місцеве самоврядування, сільські ради та райдержадміністрації проводять відповідні роботи щодо забезпечення соціальних закладів та приватних садиб дровами та вугіллям.

За словами Анатолія Олійника цьогорічний опалювальний сезон буде непростим, тому всі галузі мають серйозно підійти до цього питання. Всі заклади соціальної сфери, приватні будинки та багатоповерхові будинки мають бути готові до скорочення газопостачання та періодичних відключень електроенергії .

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю ОДА