Основна мета реформування системи органів юстиції

На цьому наголосив народний депутат України Дмитро Сторожук, який 18 лютого взяв участь у прес-конференції в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації на тему: «Початок проведення реформ в системі органів юстиції. Набір кадрів».
В заході також взяли участь в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Тетяна Вінницька та заступник начальника Головного територіального управління з питань державної реєстрації Юрій Круголь.

«Вперше за історію юридичної системи, за участю міжнародних організацій було проведено аудит структури Мін’юсту, яка на даний момент не відповідає ні сучасним стандартам, ні викликам суспільства»,- повідомив Дмитро Сторожук.

За його словами, оптимізація структури органів юстиції дозволить вивільнити додатковий фінансовий ресурс, який буде направлено на збільшення заробітних плат співробітників органів юстиції, адже їх мотивація сьогодні недостатня.

Буде змінено механізм отримання винагороди працівниками виконавчої служби , вона становитиме певний відсоток від стягнених виконавцем коштів від засновників. При цьому, не буде збільшена плата за юридичні послуги, а кількість самих послуг збільшиться.

Тетяна Вінницька, в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області, зупинилась на результатах нещодавно проведеного добровільного тестування керівників обласних управлінь юстиції. 

«Це перевірка професійних та лідерських якостей керівних кадрів, відповідність їхніх навичок та знань вимогам часу,- запевнила посадовець. - Сьогодні ж тести проходитимуть працівники виконавчої та реєстраційної служб. Саме за їх результатами прийматиметься рішення щодо переведення їх до територіального управління юстиції».

10 лютого Міністерство юстиції України оголосило відкритий конкурс на зайняття вакантних посад у територіальних органах юстиції. Документи на конкурс будуть прийматися Міністерством юстиції впродовж 30 днів, починаючи з дня оголошення конкурсу. В рамках нової кадрової політики Мін’юсту, для бажаючих працювати в системі органів юстиції на керівних посадах необхідно мати вищу юридичну освіту та п’ять років стажу в галузі права.

Головним територіальним управлінням юстиції у Вінницькій області на офіційному інтернет сайтіhttps://vinjust.gov.ua розміщено інформацію щодо проведення Міністерством юстиції України конкурсу на заміщення вакантних посад начальника Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області та заступника начальника Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області з питань державної виконавчої служби – начальника управління державної виконавчої служби.

Юрій Круголь довів учасникам прес-конференції інформацію щодо реалізації на Вінниччині пілотних проектів у сфері реєстрації нерухомого майна, зокрема – реєстрація майна фізичних та юридичних осіб за принципом екс-територіальності.