Остап Семерак: Уряд схвалить секторальні плани, які розширять

 

Остап Семерак: Уряд схвалить секторальні плани, які розширять експортні можливості українських товаровиробників


Відповідно до Плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію, міністерствами зараз розробляються понад 160 секторальних планів імплементації регламентів та директив ЄС. Про це сказав Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак на брифінгу під час прес-дня Уряду для представників регіональних та загальнодержавних ЗМІ 10 листопада 2014 року.
Остап Семерак висловив сподівання, що вже до кінця цього тижня міністерства і центральні органи виконавчої влади виконають завдання, які були поставлені перед ними Кабінетом Міністрів, і внесуть на розгляд Уряду проекти цих секторальних планів.
«Звичайно, певний час займе їх розгляд і прийняття. Але я дуже сподіваюся, що ще діючий Уряд схвалить ці секторальні плани», – додав урядовець.
Міністр пояснив, що секторальні плани слугуватимуть наближенню українського законодавства до законодавства ЄС у всіх сферах. У першу чергу того, що стосується прав людини. А також розширять експортні можливості українських товаровиробників.
Урядовець нагадав, що підготовка Плану заходів відбувалася у тісній взаємодії з колегами з ЄС, зокрема суттєву експертну допомогу в процесі його розробки надала Група підтримки України (відома як «Група Балаша»).
Також Остап Семерак додав, що Кабінет Міністрів рекомендуватиме новому Парламенту запровадити посаду Віце-прем’єр-міністра з питань європейської інтеграції.
За словами урядовця, це б суттєвим чином оптимізувало ту роботу, яку сьогодні робить Уряд і якої вимагає імплементація Угоди про асоціацію.