Освітянська конференція: підсумки й завдання
30.08.17

30 серпня поточного року у районному Будинку культури відбулась серпнева конференція  працівників закладів освіти району.

На традиційну серпневу конференцію запрошувались керівники та вчителі загальноосвітніх навчальних закладів району, позашкільних закладів, дошкільних установ.

В роботі конференції взяли участь та виступили  керівники району:  Сергій П'яніщук – голова районної ради та  Ольга Беседа  - заступник голови районної державної адміністрації.

На порядок денний конференції виносилось одне питання: «Про підсумки розвитку загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти у 2016-2017 н.р. та завдання на 2017-2018 н.р., спрямовані на виконання законодавчих документів щодо функціонування і розвитку освіти».

Це питання у своїй доповіді детально розкрила  начальник відділу освіти райдержадміністрації  Галина Деменчук. Зробивши аналіз дошкільного виховання, позашкільної, спортивно-масової, виховної роботи, досягнення учнів та педагогічних працівників у олімпіадах, конкурсах, фестивалях, кадрового забезпечення навчальних закладів та бюджету освіти, вона у своєму виступі відзначила кожен навчальний заклад і територіальну громаду, яка допомагала у підготовці навчальних закладів до нового навчального року.

В обговоренні доповіді взяли участь керівники загальноосвітніх навчальних закладів, дошкільних установ та позашкільних закладів освіти.

Всі виступаючі констатували факт  позитивної динаміки, яка спостерігається в роботі  освітніх закладів району  і  зазначили проблеми, породжені  періодом реформування.

Виступаючи перед присутніми, голова районної ради Сергій П'яніщук зазначив: "Сьогодні учитель, вихователь - широке поняття, адже окрім навчального і виховного процесу вони працюють ще й над проектами розвитку територіальних громад. Це активні люди, які хочуть змінювати життя у своїх громадах в кращу сторону".  Також Сергій Вікторович подякував учительству району за  роботу і привітав освітян з початком нового навчального року та Днем Знань.

Заступник голови райдержадміністрації Ольга Беседа подякував освітянам району за творчу, наполегливу працю і співпрацю з головами сіл і селища, депутатським корпусом місцевих рад та привітав їх з початком нового навчального року та Першовереснем.

             

123