"Палітра позашкілля" на Чечельниччині
13.11.19

Чечельницький районний будинок дитячої творчості 12 листопада 2019 року  продовжив обласну естафету обміну досвідом «Палітра позашкілля». В стінах свого закладу колектив Чечельницького РБДТ прийняв гостей з трьох ЗПО області: Вінницький обласний центр туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій; дитячо-юнацький центр Липовецького району та Бершадську районну станцію юних техніків.

Наші колеги мали змогу здійснити екскурсію закладом та переглянути експонати виставкової галереї.

Учасників естафети «Палітра позашкілля» привітала провідний спеціаліст відділу освіти Євтушенко С.Ф. та  розповіла про освітню галузь Чечельницького району.

Директор Чечельницького РБДТ Світлана Ситник висвітлила роботу закладу про умови для творчої самореалізації особистості педагогів та вихованців, ознайомила із напрямками діяльності закладу, досягненнями вихованців, поділилася проблемами та планами на майбутнє.

Заступник директора з НВР Олеся Токарчук  ознайомила присутніх з системою навчально-виховного процесу позашкільного закладу та організацію учнівського самоврядування в районі.

Тетяна Сташенко, працівник відділу рекреації та еколого-освітньої роботи НПП «Кармелюкове Поділля» розповіла  про співпрацю Чечельницького РБДТ та НПП «Кармелюкове Поділля» у формуванні екологічної компетенції вихованців та ознайомила з туристичними маршрутами Національного природного парку .

Учасники естафети відвідали заняття гуртка образотворчого мистецтва . Керівник гуртка Наталія Шевчук продемонструвала сучасні форми та методи роботи з дітьми. Під час заняття діти малювали «Осінній пейзаж». По завершенню заняття всі присутні отримали  в подарунок дитячі малюнки з автографами.

Наступним етапом у роботі було проведення майстер-класів. Керівник гуртка Олександра Марунич провела майстер-клас «Синельні фантазії», Ольга Гребенщикова ознайомила всіх учасників з маловідомою технікою  - «Мільфіорі».  Наші колеги проявили не аби яку творчість та фантазію під час виготовлення виробів.

Наступним кроком нашої зустрічі був перегляд концертно-пізнавального заходу «Чарівна сопілка» ансамблю сопілкарів «Намисто» під керівництвом Віктора Сторожука, учителя музики КЗ «Чечельницька СЗШ №2». Діти приємно здивували та зачарували фахівців позашкільної освіти мелодійним звуком сопілки.

Завершення обласної естафети обміну досвідом «Палітра позашкілля» відбулось за круглим столом.

 С.Ситник, директор;

 О.Токарчук, заступник з НВР Чечельницького РБДТ

 

 

 

123