Пам’ятаєш, земле, сорок перший рік?
22.06.17

(22 червня – День скорботи)

Вічна пам'ять полеглим на полі бою,

Честь і слава - живим героям!

     Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.
Цей день нагадує нам про всіх загиблих в боях, закатованих у фашистській неволі, померлих у тилу від голоду та поневірянь.

 Про мужність і героїзм, проявлені у смертельному двобої всіх народів з фашизмом, розповідали в  центральній  районній  бібліотеці,  провівши  годину  пам’яті «Щоб ніколи світанки не здригались від слова війна».  Бібліотекарі  презентували  книжкову  виставку  «Допоки пам’ять в серцях не згасає».   На ній представлено чимало цікавих матеріалів, книг, публіцистичних роздумів, фотоальбомів.  

    Сьогодні вже мало залишилося у живих тих, хто зі зброєю у руках захищав тоді нашу країну. З кожним роком їх невблаганно стає все менше і менше. Та всі, хто здобував Перемогу, навічно залишаться у вдячній пам'яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління в покоління.  Вдячне  людство завжди  пам’ятає  своїх  героїв.

 

 

123