Парк на туристичній виставці у м. Вінниця
26.05.17

Щороку, традиційно,в третю суботу травня, Вінниця відзначає День Європи!

День Європи в Україні стали відзначати з 2003 року, відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. Приблизну дату для святкування у всіх містах України обрали -третю суботу травня. День Європи це - перш за все свято єдності в Європі. Починаючи з 2008 року це свято щорічно відзначається у Вінниці. Воно символізує Європейські прагнення населення нашого міста.

У Вінниці День Європи відзначають уже в 10-й раз, тобто цьогорічне святкування  - ювілейне. Делегації з 14 європейських країн світу приїхали до міста:  з Польщі, Грузії, Молдови, Туреччини, Нідерландів, Румунії, Естонії тощо. Відзначали День Європи разом із вінничанами Посол Латвії в Україні Юріс Пойканс, Посол Молдови в Україні Руслан Болбочан, Посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба, Посол Македонії Столе Змейкоскі, Посол Хорватії Томіслав Відошевіч. Приїхали на святкування  представники Посольства Королівства Нідерландів в Україні, Посольства Естонії в Україні та Посольства Румунії в Україні та керівник Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгер Тауш.Відсвяткувати з вінничанами ювілейний день Європи приїхав Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман з дружиною.

    В цей день десятки тисяч вінничан та гостей міста приходять у центр міста, який на декілька годин перетворюється на пішохідну зону, щоб взяти участь у різноманітних інтерактивних програмах, майстер-класах, фестивалях та концертах.

Воно, як завжди, проходить гучно та весело. Центральні вулиці міста перетворюються на грандіозні локації з елементами стріт-арту, сучасного вуличного мистецтва, локаціями для різних концертів, виступів, майстер-класів, прогулянками мімів у вигляді живих пам'ятників, фотозонами, локаціями для дітей.

   Безліч культурних, мистецьких та інтерактивних заходів було підготувлено для вінничан та туристів. Фестивалі вуличної їжі та музики, фото-зони у стилі європейських міст, вуличний музей, живі фонтани та скульптури, виставка мототехніки. Всі ці дійства відбувалися під музичний супровід вінницького та харківського симфонічних оркестрів. Також до міста завітав Державний ансамбль танцю Батумі (Грузія). Навколо розгорнулось дитяче бібліотечне містечко «Evrokids» з проектами «Жива книга» і «Сучасний креатив» та вуличний музей «Таємниці світових шедеврів».

   Сьогодні туризм визнаний у світі однією з найбільш перспективних галузей національних економік. 2017 рік проголошено Генеральною Асамблеєю ООН Міжнародним роком сталого туризму, заради розвитку. У Вінницькій області є всі можливості для успішного розвитку галузі – адже має значні рекреаційні та туристичні ресурси. Цей тематичний напрямок – один з головних акцентів виставки.  Саме тому на алеї центрального парку культури і відпочинку ім. М. Горького відбулася  виставка за участі туристичних підприємств міста, перевізників, навчальних закладів, які навчають спеціалістів в галузі туризму, серед них: турфірми «Мер-Ка-Ба», «Бідняшка», «Свіжий вітер» та «Вікторія», туристична агенція «Гарячі путівки», агентство з надання туристичних послуг «Кий Авіа».  Не стояв осторонь і НПП «Кармелюкове Поділля», який представив на широкий загал вінничанам та гостям міста свої туристичні можливості:на відвідувачів чекали презентації, пропозиції для активного відпочинку, сільський зелений туризм, який нині стає все більш популярним в Україні, відроджується на нових засадах.Для представників туристичних агенцій – це можливість навчатися та дізнаватись про нові напрямки та інновації в туристичній галузі.

   

123