«Перед нами стоїть ряд завдань, доручень»
15.04.16

Сьогодні, 15 квітня, в актовій залі райдержадміністрації відбулася нарада по підведенню підсумків роботи за І квартал поточного року. На нараді були присутні голова райдержадміністрації С.Пустовий, голова районної ради С.П’яніщук, перший заступник голови районної ради В.Савчук, підприємств, керівники установ, організацій, структурних підрозділів райдержадміністрації.

         Сергій Михайлович розпочав нараду зі словами: «Перед нами стоїть ряд завдань, доручень». Далі мова йшла про позитивні зрушення у народногосподарському комплексі, інвестиції, збільшення посівних площ цукрового буряку, державну політику щодо реформ які у галузях медицини та освіти, зайнятість населення, економію бюджетних коштів.

         В.о.начальника держказначейської служби Л.Решетник поінформувала присутніх про невикористання у своїй діяльності Системи електронних державних закупівель ProZorro жодним із 8-ми зареєстрованих підрозділів.

         Н.Решетник, начальник фінансового управління РДА  навела статистичні дані щодо надходження та використання коштів бюджетними установами району. План трьох місяців 2016 року визначено в обсязі 4242,6 тис.грн.,  додатково понад план одержано  2201,3 тис.грн. Це – гарний показник, але є ще резерви по збільшенню надходження орендної плати за землі запасу, резерву, водних ресурсів і багаторічних насаджень.

         Начальник відділу освіти доповіла, що 9 квітня у школах району відбулося пробне тестування, а з 5 травня розпочнеться ЗНО для випускників 11-их класів. Транспорт (шкільні автобуси) для підвезення дітей до місць тестувань підготовлений.

         Щодо соціального захисту жителів району інформував С.Мартинюк – начальник управління праці та соціального захисту населення РДА повідомив, що заборгованості по виплатах немає. З квітня місяця працівниками розпочато роботу по автоматичному нарахуванню субсидій. В даний час проводиться робота із учасниками бойових дій, які повернулися із зони АТО. Сьогодні їх зареєстровано 101 чол.

         Начальник управління агропромислового комплексу В.Котенко інформував присутніх про стан справ у сільському господарстві. Зокрема, про те, що до завершення посівних робіт (соняшник і кукурудза) залишилось 3-4 дні. Приділялась увага і інвестиціям в ТОВ «Україна-О». Проблемним, на сьогодні, залишається низький рівень заробітної плати в сільському господарстві (найнижчий в області).

         В.Кохановський – начальник відділу Держгеокадастру – доповів про стан забезпечення земельними участками учасників АТО.

         Заступник директора центру зайнятості Т.Винарчук повідомила про збільшення кількості безробітних із закриттям Чечельницького молокозаводу. Протягом І кварталу було залучено 65 безробітних із тих, що знаходяться на обліку.

         Перед присутніми виступив голова районної ради С.П’яніщук. Він повідомив про проведені сходи-збори громадян, проблеми жителів громад. Сергій Вікторович наголосив, що децентралізація влади набирає обертів, проводяться громадські обговорення в громадах.

         Підводячи підсумки, Сергій Пустовий поставив перед присутніми завдання: провести інвентаризацію земель, створити сільськогосподарський кооператив по закупівлі молока, здійснити налагодження роботи реєстраційної служби, заохочення бажаючи до служби в ЗСУ за контрактом,  забезпечення прозорості процесу державних закупівель, підвищення довіри бізнесу та боротьба з корупцією через Систему електронних державних закупівель ProZorro. На виконання завдань доведено конкретний термін, по закінченню якого керівники будуть звітувати про виконану роботу.

123