Перемогли - наші!
21.05.18

27 травня в обласній філармонії у м.Кропивницький відбулося відкриття 27 Всеукраїнського фестивалю-конкурсу вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів». У цьогорічній конкурсній програмі своє мистецтво представили 35 аматорських хорових колективів з Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Полтавської, Херсонської та Чернігівської областей.
Вінничину представив хоровий колектив СТОВ "Агрофірма "Ольгопіль" (керівник - Валентина Дорош).
Розпочалося культурно-мистецьке дійство ходою-презентацією творчих делегацій районів, міст, об’єднаних територіальних громад та гостей з інших регіонів України, а біля обласної філармонії було проведено вже традиційний ритуал уквітчання кущів калини, посаджених на честь 10-ї, 15-ї та 25-ої річниць фестивалю.
Головний фестивальний рушник цього року презентувала творча делегація м. Олександрії. В фойє Кіровоградської обласної філармонії було представлено виставку майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Калиновий розмай» м. Олександрії. Учасників виставки відзначили перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко та міський голова Олександрії Степан Цапюк.
Із відкриттям фестивалю, його учасників привітав Сергій Коваленко. Він нагадав, що вперше фестиваль було проведено в першу річницю незалежності України та відзначив, що за цей час «Калиновий спів» став справжньою візитівкою Кіровоградської області, населення якої являє собою різномаїття національностей та культур. Він побажав усім учасникам конкурсу творчої наснаги, успіхів, а всім глядачам – насолоди від побаченого-почутого.
Протягом усього дня, у рамках фестивалю проводилась конкурсна програма та благодійні акції, а 28 травня, в обласній філармонії відбулося нагородження та заключний концерт переможців фестивалю.
Наш хоровий колектив був нагороджений дипломом І-го ступеня. Глядачі зустрічали виступ учасників хору бурхливими оплесками. 

 

123