Підготовка до опалювального сезону 2017-2018 років
14.07.17

Сьогодні відбулось засідання районного оперативного штабу з підготовки підприємств житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та об’єктів  соціальної сфери району до роботи в умовах осінньо-зимового періоду 2017-2018 років, яке провів голова райдержадміністрації Сергій Пустовий за участю начальника-старшого державного інспектора Гайсинського відділення інспекції Держенергонагляду у Вінницькій області  Максима Яроцького.

Розпорядженням голови райдержадміністрації від 27 квітня 2017 року №152 «Про підготовку підприємств житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та об’єктів  соціальної сфери району до роботи в умовах осінньо-зимового періоду 2017-2018 років» було затверджено перелік першочергових робіт та заходів, спрямованих на безпроблемне проходження опалювального сезону.

Відкриваючи зібрання, Сергій Михайлович зауважив: «Питання стану підготовки об’єктів соціального сфери та житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період потребує посиленого контролю та координації дій. І сьогодні кожен керівник несе відповідальність за свої об’єкти, підготовку актів їх перевірки, стан профілактичних робіт по підготовці до опалювального сезону».

В ході роботи були розглянуті питання щодо готовності всіх служб району до опалювального сезону 2017-2018 років.

Людмила Люлько,  провідний інспектор відділу освіти, доповіла про проведення поточних ремонтних робіт в приміщеннях навчальних закладів, підготовку систем опалення, котельного обладнання, потребу у вугіллі на опалювальний сезон, а також про заплановані енергозберігаючі заходи – встановлення вікон в КЗ «Чечельницька СЗШ І-ІІІ ст. №1»,  КЗ «Чечельницька СЗШ І-ІІІ ст. №2» та  КЗ «Бритавська СЗШ І-ІІ ст.».

Сергій Могила, головний лікар КУ «Чечельницька лікарня планового лікування» розповів про план заходів установи до роботи в осінньо-зимовий період та потребу в твердому паливі.

Завідувач господарством КЗ «Чечельницький РЦ ПМСД» Володимир Смішко доповів, що з метою своєчасної та якісної підготовки медичних закладів сімейної медицини району до опалювального сезону 2017-2018 років було розроблено та затверджено заходи та визначено відповідальних працівників для організації робіт та недопущення технологічних порушень в ході проведення опалювального сезону, розроблено та затверджено план підготовки центру до проведення опалювального сезону, затверджено комісію, наказ на проведення відповідних робіт.

Про підготовку закладів культури до осінньо-зимового періоду та впровадження енергозберігаючих технологій поінформувала Аліна Шумило, начальник відділу культури і туризму: на сьогодні вже здійснено заміну більше 50 відсотків вікон закладів культури на сучасні, енергозберігаючі склопакети.

Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Станіслав Мартинюк розповів про забезпечення учасників  АТО дровами, роботу територіального центру по обстеженню домівок та ремонту пічного опалення одиноких престарілих громадян нашого району і забезпечення їх дровами та вугіллям. Також Станіслав Миколайович надав інформацію щодо одержання жителями нашого району субсидії на опалення та електроенергію.

Анатолій Гончар, начальник Чечельницького районного сектору Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області, запевнив всіх присутніх у стовідсотковій готовності особового складу до ліквідації ймовірних надзвичайних ситуацій.

Про готовність служб цивільного захисту до дій в разі виникнення надзвичайних ситуацій під час проходження осінньо-зимового періоду доповів Олег Шестаківський,   завідувач сектору з цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами.

Ігор Стримба, директор Чечельницьких електричних мереж, розповів про заходи з підготовки СО «Чечельницькі ЕМ» до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років.

Підсумовуючи, Максим Яроцький, начальник-старший державний інспектор з енергетичного нагляду Гайсинського відділення інспекції Держенергонагляду у Вінницькій області, вказав на ймовірність аварійних відключень електропостачання та наголосив на обов’язковому складанні актів готовності до опалювального сезону 2017-2018 років.

   

123