Підприємці повинні отримати доступ до дешевих кредитів
13.07.20

Підприємці повинні отримати доступ до дешевих кредитів, і ми можемо це реалізувати. Про це заявив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко в ефірі каналу “112 Україна”.

“Зараз ми бачимо перші позитивні паростки програми “5-7-9”. У нас заявок зараз є на 8 млрд. Я думаю, через 2 тижні процес буде ще активнішим. Банки-учасники підтверджують, що отримали реальний інструмент і активно приймають заявки від клієнтів”, - заявив Міністр.

Він додав, що за цією програмою бізнес вже отримав понад 1 млрд грн позик для розвитку та запровадження антикризових заходів.

Нагадаємо, що з 1 липня набрало чинності рішення Уряду щодо спрощення умов участі в програмі "Доступні кредити 5-7-9%" для мікро- та малого бізнесу. Зокрема, було пом’якшено вимоги до обов’язкової прибутковості діючого бізнесу, знято обмеження щодо напрямків використання коштів та максимальної суми кредиту.

Позику в рамках Програми можна отримати вже в 16-ти банках: АТ "Ощадбанк», АБ "Укргазбанк", АТ КБ "ПриватБанк", АТ "Укрексімбанк", АТ АКБ "Банк Львів", ПАТ "ПУМБ", АТ "БАНК АЛЬЯНС", АТ "КРЕДОБАНК", ПАТ "БАНК ВОСТОК", АТ "Райффайзен Банк Аваль", АТ "ТАСКОМБАНК", АТ "Альфа-банк", АТ "КБ "ГЛОБУС", АТ "МЕГАБАНК", АТ "ПОЛІКОМБАНК", АТ "КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК".

123