Підсумкова колегія РДА: здобутки за 2017 і плани на 2018 роки
14.02.18

14 лютого 2018 року в смт. Чечельник, в залі засідань РДА відбулась колегія райдержадміністрації. В роботі колегії взяв участь перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко. В засіданні колегії також взяли участь народний депутат Верховної Ради України Юрій Македон, голова районної ради Сергій П’яніщук, депутат обласної Ради Павло Каленич. В залі також були присутні керівники та представники ряду структурних підрозділів районної державної адміністрації, інших державних установ, органів місцевого самоврядування, районних громадських об’єднань, професійних спілок, засобів масової інформації.

Робота колегії розпочалася з перегляду відеоролика «Вінничина 2017: від викликів до конкретних справ», в якому були висвітлені основні досягнення та здобутки області за 2017 рік.

Керівник району Сергій Пустовий презентував інформацію з відеоматеріалами та слайдами про проведену роботу, виконання завдань та їх результати, використання коштів державного бюджету та інші питання щодо діяльності райдержадміністрації у 2017 році та основні завдання на 2018-й. Детально охарактеризував  карту пріоритетів і цілей Чечельницької районної державної адміністрації, в якій відображено основні  цілі збалансованого розвитку району, а саме: забезпечення безпеки життєдіяльності населення району, зростання конкурентоспроможності економіки, залучення інвестицій та розвиток  міжнародних відносин, розвиток соціальної, культурної сфери, місцевого самоврядування та ін..

Сергій Михайлович зазначив, що у 2017 році до зведеного бюджету району надійшло 52,1 млн.грн. (виконання становить 110,9 %, або 5,1 млн.грн понад планові показники). Доходи місцевих бюджетів від суб'єктів малого підприємництва становлять 94,7%.

Чечельниччина – аграрний район, тож основне виробництво – сільськогосподарське.  Із загальної площі району (75,9 тис.га) сільськогосподарські угіддя  займають 50,6 тис.га, в т.ч. ріллі    -  41,5 тис.га. Їх обробляють 16 сільськогосподарських підприємств та 51 фермерське господарство.

Відбувається зростання конкурентоспроможності економіки району за рахунок вкладених інвестицій. В с.Каташин ТОВ «Україна-О» проводиться будівництво мінімолокопереробного заводу.  Термін введення в експлуатацію заводу – четвертий квартал 2018 р.

     Кошторисна вартість інвестиційного проекту становить 27,0 млн. грн., освоєно коштів станом на 01.02.2018 – 9,0 млн.грн. або 33% від загальної вартості проекту. Прогнозовані обсяги виробництва – 5,0 тис. л. молока за добу.На підприємстві заплановано створити 16 нових робочих місць.

Іще один інвестиційний проект - «Будівництво електростанції з використанням відновлюваних джерел енергії» на території Лузької сільської ради (87,5 га) вартість інвестицій $100 млн. та на території Білокамінської сільської ради (41,5 га) інвестування - $50 млн.

Підсумовуючи свій виступ голова райдержадміністрації підкреслив, що у 2018 році райдержадміністрацією та її структурними підрозділами і в подальшому будуть вживатись усі дієві заходи, спрямованні на покращення рівня життя мешканців району, забезпечення їх економічних та соціальних гарантій,  подякував керівникам  структурних підрозділів, установ та організації району за злагоджену  та результативну роботу.

Продовжив засідання колегії народний депутат Юрій Македон, який подякував усім сільським головам та загалом всій громаді району. Юрій Миколайович наголосив, що успішною є та громада, яка йде за своїм лідером – і Чечельницька громада є саме такою. Народний депутат також відзначив, що готовий до співпраці із кожним жителем абсолютно з усіх питань.

Продовжив засідання  перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко. У своєму виступі заступник голови ОДА коротко охарактеризував основні досягнення району, відзначив плюси роботи у гуманітарних сферах – освіті, медицині, культурі. А далі зупинився на найголовніших планах та викликах на рік нинішній, зокрема надав змістовні роз’яснення Урядових  реформ, що наразі відбуваються в Україні – медичної та освітньої. Окремий акцент Андрій Петрович зробив на реформі децентралізації влади в частині об’єднання громад. Заступник голови ОДА  акцентував увагу на незмінному курсі Президента України Петра Порошенка та Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо покращення надання як медичних, так і освітніх послуг. Андрій Гижко детально розглянув питання утворення госпітальних округів, формування госпітальних рад, дав відповідь на питання.

По завершенні виступу Андрій Петрович побажав керівникам району аби усі намічені плани, завдання та проекти 2018 року успішно реалізувались.

                    

123