Підтримати учасників АТО - наше завдання
30.09.16

29 вересня, під керівництвом заступника голови райдержадміністрації О. Беседи  відбулась розширена нарада, за участю керівників медичних установ району, військового комісара, начальників структурних підрозділів райдержадміністрації, на яких покладена відповідальність по роботі з надання послуг  учасникам антитерористичної операції на сході України та членам їх сімейі.

Розпочинаючи засідання, Ольга Віталіївна зазначила, що дане зібрання відбувається з метою опрацювання проблемних питань, що стосуються учасників АТО, членів їх сімей, членів сімей загиблих та Героїв Небесної Сотні.

Кожен із присутніх прозвітував про заходи, які відбуваються у даному напрямку. Актуальними залишаються питання щодо соціальної роботи з сім’ями мобілізованих, учасників антитерористичної операції, демобілізованих та загиблих, надання психологічної підтримки соціальними працівниками, медичне обслуговування учасників АТО, в тому числі тих, які отримали поранення, надання допомоги у працевлаштуванні, соціальній адаптації демобілізованих учасників антитерористичної операції, які перебувають на обліку в Чечельницькому районному центрі зайнятості, пільг, які надаються учасникам АТО та можливість оздоровлення в закладах санаторного типу, стану проведення компенсаційних виплат, виділення земельних ділянок учасникам АТО тощо.

Підсумовуючи роботу наради, О.Беседа наголосила: «Сьогодні на обліку в нашому районі зареєстровано 163 учасника бойових дій та 3 інваліди війни із числа учасників АТО. Крім того, на території району проживає 5 сімей загиблих військовослужбовців. Кожен із них отримує пільги, відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а від нас вимагається максимальна увага та підтримка даної категорії наших земляків».

   

123