Підвищену пенсію українці мають отримати вже у жовтні
06.10.17

Про це під час всеукраїнської селекторної наради з питань запровадження пенсійної реформи 5 жовтня повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

         Вінниччину в регіональні студії представляли голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник голови – директор Департаменту освіти і науки ОДА Ігор Івасюк, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака.

         «Український Парламент ухвалив декілька днів тому рішення про довгоочікувану реформу пенсійної системи. Метою цієї реформи було створення справедливої системи пенсійного забезпечення. Маємо рекордну кількість голосів – 288, і зараз переходимо до практичного впровадження перерахунку пенсій для більш ніж 9 млн. пенсіонерів», - зазначив Глава Уряду.

         Володимир Гройсман наголосив на необхідності провести відповідні заходи в максимально стислі терміни. «Просив би організувати належним чином роботу, повідомити кожному пенсіонеру про розмір підвищеної пенсії і зробити всі перерахунки коштів за жовтень. Щоб уже в жовтні кожна людина отримала відповідне підвищення пенсій», - підкреслив Прем’єр-міністр України.

         Він також акцентував увагу на впровадженні щорічної автоматичної індексації пенсій та зауважив, що з 1 жовтня 2017 року мінімальна пенсія становитиме 1452 гривні.

         Під час наради Міністр соціальної політики України Андрій Рева інформував про ключові напрямки реформи та порядок перерахунку пенсій. Глава ж Пенсійного фонду України Олексій Зарудний відзначив, що протягом року в Пенсійному фонді сформовано необхідний ресурс для осучаснення пенсій: зараз це додатково до запланованих 26 млрд. гривень.

         «Розроблено та протестовано програмне забезпечення, за допомогою якого автоматично в найближчі 2-3 дні будуть зроблені перерахунки для пенсіонерів, - повідомив Олексій Зарудний. – Виплата пенсій в жовтні буде здійснена за двома відомостями. Ті, в кого дата отримання пенсії припаде на період після набуття чинності закону, одержать одразу за однією відомістю пенсію в попередньому розмірі, за іншою – додаткову суму перерахунку. Ті  ж пенсіонери, які встигнуть отримати пенсію в «старому» розмірі, одержать відповідну доплату за окремою відомістю до 25 жовтня».

         Інформуючи Прем’єр-міністра України про готовність регіону до впровадження зазначеної реформи, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій повідомив, що робота у цьому напрямку розпочалася, органи пенсійного фонду області на 100 % готові до виконання поставлених завдань. Особлива увага приділяється сьогодні роботі з пенсіонерами у зоні, яка постраждала від вибухів на території 48-го Арсеналу поблизу міста Калинівка.

123