Пільги та компенсаційні виплати ветеранам війни на Вінниччині

Пільги та компенсаційні виплати ветеранам війни на Вінниччині надаються у повному обсязі
Про це повідомила заступник голови ОДА Любов Спірідонова, відповідаючи на запитання журналіста у прямому ефірі обласного радіо.
Любов Спірідонова зазначила, що на фінансове забезпечення пільг ветеранам війни кошти спрямовуються у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.
«Завдяки реалізації соціальних ініціатив Президента України у сфері соціального захисту людей похилого віку та ветеранів війни,- зауважила вона,- у 2013 році на надання пільг по оплаті житлово-комунальних послуг, твердого палива, послуг зв’язку та інших передбачених законодавством пільг і компенсацій, на потреби ветеранів Вінниччини з Держбюджету передбачено 251,0 млн. грн., що на 19 млн. грн. більше ніж у 2012 році».
На запитання, що стосувалось санаторно-курортного оздоровлення ветеранів та інвалідів війни, Любов Спірідонова відповіла: «У 2013 році 793 ветерана війни та інваліда, що проживають на Вінниччині забезпечені санаторно-курортним лікуванням, зокрема: в санаторіях Мінсоцполітики оздоровлено 458 ветеранів війни та інвалідів, в спеціалізованих спинальних санаторіях – 131 інвалід, в інших санаторіях - 153 інваліда. Також 51 інвалід війни оздоровлений за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам у місцевих санаторіях».
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА