Питання допомоги учасникам АТО обговорювали на робочій нараді РДА
26.04.16

 
26 квітня 2016 р. під керівництвом заступника голови райдержадміністрації О. Беседи  відбулась розширена нарада, за участю представників громадських організацій, РО профспілок, духовенства, ЗМІ, які є членами громадської ради при райдержадміністрації, а також начальників окремих управлінь, відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, на яких покладена відповідальність по роботі з надання допомоги  учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей  в районі.
Розпочинаючи засідання, Ольга Віталіївна ознайомила присутніх з дорученням першого заступника голови обласної державної адміністрації А. Гижка, за підсумками наради, яка відбулась 01 квітня 2016 року з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, заступниками голів райдержадміністрацій, заступниками міських голів міст обласного значення з представниками громадських організацій Вінниччини та громадськими активістами з метою опрацювання проблемних питань, що стосуються учасників АТО, їх членів сім’ї, членів сім’ї загиблих (померлих) та Героїв Небесної Сотні. Було зазначено, що проведення нарад райдержадміністрації по вирішенню та обговоренню питань підтримки учасників антитерористичної операції із залученням громадськості району буде проводитись щомісячно із подальшим висвітленням на офіційному веб-сайті райдержадміністрації та в ЗМІ.
Кожен із присутніх мав нагоду прозвітувати про заходи, які відбуваються у даному напрямку. Зокрема, щодо соціальної роботи з сім’ями мобілізованих, учасників антитерористичної операції, демобілізованих та загиблих, надання всебічної психологічної підтримки соціальними працівниками; про медичне обслуговування учасників АТО, в тому числі, які отримали поранення; щодо надання допомоги у працевлаштуванні, соціальній адаптації демобілізованих учасників антитерористичної операції, які перебувають на обліку в Чечельницькому районному центрі зайнятості; щодо пільг які надаються учасникам АТО та про можливість оздоровлення в закладах санаторного типу, стану проведення компенсаційних виплат; щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО тощо.
Рішення, прийняті за результатами наради будуть узагальнені та надіслані до обласної державної адміністрації.
 
 
123