«Питання енергоефективності має бути ключовим в роботі обласної влади»

Під час щотижневої наради з керівниками департаментів та служб облдержадміністрації, що відбулася 7 липня, голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник зауважив, що найближчим часом будуть визначені та опрацьовані пропозиції керівників структурних підрозділів ОДА щодо пріоритетних напрямків і завдань, над якими вони працюватимуть у другому півріччі.

Керівник виконавчої гілки влади області наголосив, що всі без виключення керівники управлінь та департаментів Вінниччини в рамках антикризового штабу з енергозбереження працюють над питанням енергозбереження і впровадження альтернативних та відновлюваних джерел енергії в соціальних закладах.

«Перебуваючи з робочою поїздкою в Мурованокуриловецькому районі, запитав одного із місцевих керівників, як планують обігрівати заклади соціально-гуманітарного блоку взимку, у разі нестачі газу. На жаль, чіткої відповіді ніхто дати не зміг», – зазначив Анатолій Олійник.

Він зауважив, що над вирішенням цієї проблеми потрібно працювати на випередження.
Організаційні заходи щодо переведення закладів соціально-гуманітарної сфери на альтернативні види палива – на завершальному етапі, – наголосив керівник області.

«Нині працюємо над перерозподілом існуючих додаткових коштів, вишуковуємо внутрішні резерви для спрямування на вирішення питань енергозбереження. Наступний етап – втілення запланованого в життя», – наголосив Анатолій Олійник.