Питання соціально-побутового та медичного забезпечення ветеранів

Питання соціально-побутового та медичного забезпечення ветеранів війни та інвалідів розглядались на засіданні обласного тематично-оздоровчого семінару
В рамках проведення тематично-оздоровчого семінару за участю голів районних, міських рад, активістів обласної ради організацій інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій на базі обласного клінічного госпіталю для інвалідів Вітчизняної війни 22 жовтня відбулось чергове засідання учасників семінару. На засіданні розглядалися питання щодо стану соціально-побутового та медичного забезпечення ветеранів війни та інвалідів.
Важливим питанням, що розглядалося на засіданні, було питання святкування 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні та проведення естафети пам’яті на честь 70-ї річниці Визволення України від нацистських загарбників. Особливу увагу було приділено важливості відзначення 70-ї річниці Перемоги на високому рівні, а також на необхідності збереження пам’яті про події Великої Вітчизняної війни шляхом відкриття та оновлення експозицій музеїв, кімнат та куточків бойової слави, проведення ремонту та реставрації пам’ятників, меморіалів та поховань учасників і жертв Великої вітчизняної війни.
З розглянутих питань прийнята ухвала, у якій наголошується про необхідність виконання чинного законодавства щодо гарантій соціального захисту інвалідів та ветеранів, необхідності виплати грошових компенсацій за не отримані курортно-санаторні путівки на лікування та «інвалідські» автомобілі, прискорення виготовлення необхідного івалідського взуття та протезів. Прийнято рішення про звернення до спонсорів-меценатів щодо придбання необхідної медичної апаратури та обладнання для обласного госпіталю інвалідів Великої Вітчизняної війни.
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА