Планові перевірки Держархбудінспекції доступні он-лайн
17.04.18

Державна архітектурно-будівельна інспекція України долучилася до роботи з наповнення і вдосконалення модуля планування заходів державного нагляду (контролю) у рамках Меморандуму про співпрацю з BRDO. І вже на сьогодні до он-лайн системи підключено всі 24 територіальних органи ДАБІ та опубліковано 3 728 записів про заплановані заходи державного архітектурно-будівельного контролю.

За допомогою пілотного модуля планування заходів державного нагляду (контролю) автоматично сформовано проектПлану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік на основі пропозицій органів державного нагляду та контролю.

«Тільки через взаємодію бізнесу та контролюючих органів можна досягти високої якості та безпеки об’єктів будівництва в Україні. Сьогодні основним пріоритетом роботи ДАБІ стало не покарання порушників, а запобігання порушенням у сфері будівництва, інформаційно-консультативна діяльність, щоб усі учасники містобудівного процесу були впевнені, що їх інвестиції надійно захищені державною», - зазначив Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев.

Перевірити, чи включено конкретного суб’єкта господарювання до проекту Плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік, можливо безкоштовно та без реєстрації на сайті «ІАС ДНК».

За словами Голови BRDO Олексія Гончарука, з моменту підключення ДАБІ пройшло трохи менше тижня, але уже зараз в системі можна знайти інформацію про більш ніж 600 перевірок. «Це шалений крок не лише до відкритості роботи органу, але і до аналізу ефективності управління ризиками в будівельній сфері», - зазначив він.

Планові перевірки Держархбудінспекції на 2018 рік можна переглянути за посиланням https://inspections.gov.ua/regulator/planned-inspections?id=56.



Державна архітектурно-будівельна інспекція України

123