Понад 133 тисячі сімей Вінниччини соціальні допомоги від держави

Понад 133 тисячі сімей Вінниччини соціальні допомоги від держави отримали вчасно і в повному обсязі
Про це зауважила заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова під час Всеукраїнської селекторної наради щодо стану соціальної сфери, яка відбулася під головуванням в.о. Міністра соціальної політики України Наталії Королевської.
«У січні місяці без затримок, в зазначений термін в області свої 130 мільйонів гривень державної допомоги отримали 133 тисяч сімей з дітьми, малозабезпечених сімей, інвалідів з дитинства, законних представників дітей-інвалідів та одержувачів тимчасової допомоги на дітей. Загалом на 2014 рік з державного бюджету на виплату державних допомог передбачено 1 млрд. 822,9 млн. грн.» – повідомила Любов Спірідонова. 
Також, за словами заступника голови облдержадміністрації, на сьогодні в регіоні 2039 одержувачам виплачується допомога по догляду за інвалідами І та ІІ групи внаслідок психічного розладу. Сума такого роду допомоги у січні 2014 року складає 3167,6 тис. грн. На поточний рік з обласного бюджету місцевим бюджетам на зазначені виплати передбачено 47,4 млн. грн. 
Загалом, як зазначила в.о. Міністра соціальної політики Наталія Королевська, в Україні вдалося зберегти соціальну стабільність, не дивлячись на політичну ситуацію. Вона подякувала окремим регіонам, в тому числі і Вінниччині, за те, що галузь у непростий час працювала, як один злагоджений механізм. 
«Незважаючи на те, що в окремих регіонах блокується робота обласних адміністрацій, ми і там тримаємо ситуацію під контролем. Для допомоги цим регіонам Мінсоцполітики направило туди моніторингові групи», - сказала вона.
В.о. Міністра зазначила, що незалежно від політичної температури в суспільстві, основне завдання - зберегти соціальний мир і виконати соціальні зобов'язання держави. «Щоб всі люди, які потребують допомоги та підтримки держави, отримали їх» , - підкреслила вона Наталія Королевська та додала, що січень місяць вже закритий по всіх виплатах. Всі 13,7 млн. пенсіонерів отримали кошти за графіком і в повному обсязі. Всього в січні виплачено 21,2 млрд. грн. пенсій. Майже 4 млн. сімей отримали 3,4 млрд. грн. державної соціальної допомоги. Також перераховано понад 1,4 млрд. грн. коштів з фондів соціального страхування. Зараз робота Міністерства і органів соціального захисту на місцях сконцентрована на тому, щоб і в лютому система працювала стабільно.
Крім того, в контексті зимових холодів, за словами Наталії Королевської, робота більшості установ соціальної сфери повинна і далі вестися в посиленому, а іноді й цілодобовому режимі. «Ми не маємо права допустити, щоб хтось замерз, залишився без ліків або хліба тільки тому, що за вікном погана погода», - підкреслила вона.
В свою чергу заступник голови ОДА Любов Спірідонова повідомила, що у зв’язку з погодними умовами на Вінниччині додатково відкрито пункти обігріву громадян і на сьогоднішній день в області їх функціонує 199. «Створені штаби у кожному районі, працює соціальний патруль, додатково створені місця, як в закладах соціальної сфери, так і в лікувальних. Будемо і надалі робити усе, щоб соціальна сфера працювала у звичному режимі і люди отримували соціальні послуги, ті, які має забезпечувати держава» - зауважила Любов Спірідонова.
Департамент інформаційної діяльності
 та комунікацій з громадськістю ОДА