Позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС
19.06.20

У зв’язку із  зростанням  захворюваності  на особливо небезпечну інфекційну хворобу спричинену  корона вірусом COVID-19  18 червня 2020 року відбулось  позачергове  засідання  районної  комісії  з  питань  техногенно-екологічної  безпеки та  надзвичайних  ситуації,  під головуванням першого  заступника  голови  райдержадміністрації  Віталія Савчука.

   Відкриваючи  засідання  В. Савчук  доповів, що станом  на 18.06.2020 року  на території області зареєстровано 2285 підозр  на коронавірусну інфекцію.  У 1563  випадках виявлено коронавірус, в т. ч. у 130 дітей.

      Всього на даний час в лабораторіях протестовано 27642 зразків матеріалів. В результаті досліджень у 1563 осіб був виявлений коронавірус, в 26079 випадках результати досліджень були негативні.

     У осередках хворих було обстежено 2285 осіб з підозрою на захворювання, 25327 контактних, з профілактичною метою було обстежено 30 осіб, які перебували в обсервації.  В області зафіксовано 24 летальних випадки: у м. Вінниця - 14, у Вінницькому районі - 3, в Калинівському - 2, а також по одному випадку в Козятинському, Літинському, Хмільницькому та в Чернівецькому районах області.

     Дана ситуація ймовірно пов'язана із послаблення карантинних заходів,

Недотриманням значною частиною населення протиепідемічних вимог.

     Таким чином, ріст захворюваності на коронавірусну хворобу призвів до негативних показників відповідності критеріям для подальшого послаблення протиепідемічних заходів, зокрема, показник інцидентності захворюваності в області становить 14.51, показник завантаженості ліжок - 31.76, показник охоплення тестуванням - 67.67, що не відповідає умовам послаблення карантину.

     Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2  та етапів послаблення протиепідемічних заходів», із  змінами (постанова Кабінету Міністрів України від 03.06.2020року №435 «Провнесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 р. №392»,  протоколу  засідання   обласної  комісії  з  питань  техногенно-екологічної  безпеки  та  надзвичайних   ситуацій  від 12 червня 2020 року № 41, від 17 червня 2020 року № 42 було  запропоновано  посилення  протиепідемічних заходів на території району.

    Зокрема  комісія  вирішила забезпечити:

  • посилення нагляду (контролю) за об'єктами торгівлі,  агропродовольчими ринками,   закладам и   громадського  харчування,  об'єктами  сфери послуг, відповідно  до  встановлених  законодавчими актами вимог щодо проведення протиепідемічних  заходів на період  карантину у зв'язку  з  поширенням коронавірусної  хвороби;
  •  проведення моніторингових обстежень дотримання карантинних вимог суб'єктами господарювання, які здійснюють діяльність у вечірній та нічний час, звернувши при цьому особливу увагу на діяльність закладів громадського харчування;
  • залучення засобів масової інформації під час здійснення державного   

нагляду  (контролю) за дотриманням санітарного законодавства з метою 

висвітлення процесу  та  результатів перевірок;

  • активізацію інформаційно-роз'яснювальної роботи щодо необхідності дотримання профілактичних заходів серед усіх верств населення, суб'єктів господарювання різних форм власності

       У  сфері  освіти вирішено:

  1. Категорично заборонити проведення масових заходів, очних занять, консультацій.
  2. Продовжити максимальне використання дистанційних технологій навчання в усіх прийнятних випадках та комбінувати їх з очним навчанням. Планувати очні заняття переважно для видів діяльності, які неможливо реалізувати у дистанційному форматі (лабораторні заняття, виробниче навчання, виробнича практика, індивідуальне навчання керування транспортними засобами).
  3. Проведення очних занять, консультацій спланувати із урахуванням соціального дистанціювання шляхом складання графіків перебування здобувачів освіти у навчальних закладах на різних поверхах, у різних приміщеннях.

      4. Забезпечити видачу документів про освіту випускникам максимально з використанням онлайн режиму, а випускникам 9-х та 11-х класів, випускних курсів в усіх інших закладах – із суворим дотриманням вимог протиепідеміологічних заходів, почергово запрошуючи групами до 10 осіб в масках, рукавичках, з миттям рук дезрозчинами.

  1. Посилити контроль за роботою допоміжно-обслуговуючого персоналу, забезпечивши суворе дотримання вимог щодо вологого прибирання та провітрювання приміщень, використання дезінфекційних та миючих засобів, одноразових паперових серветок та рушників тощо.

У  релігійній сфері вирішено дозволити проведення релігійних заходів в храмах та молитовних будинках району  за умови здійснення контролю релігійною організацією за дотриманням всіх санітарно-епідеміологічних вимог, фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра та перебування не більше ніж однієї 1особи на 10 кв. метрах площі будівлі (замість раніше встановлених 5 кв. метрів приміщення).

    У сфері культури вирішено не відновлювати діяльність закладів культури, зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі культурних заходів, якщо на них буде перебувати більше ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід.

123