Працевлаштування учасників АТО
05.10.16

Щомісячно у Чечельницькому РЦЗ проходять інформаційні семінари для зареєстрованих безробітних, які придатні до військової служби, про умови укомплектування ЗСУ військовослужбовцями для проходження служби за контрактом і формування резерву Української армії із залученням фахівців Чечельницького РВК .

В профінформаційному секторі центру зайнятості обладнано інформаційний куточок для учасників АТО де розміщено інформаційні матеріали та нормативно-правові акти у сфері зайнятості населення та соціального захисту на випадок безробіття утримання довідок про грошове забезпечення,дорожня карта «Як знайти роботу військовослужбовцям та учасникам АТО».

З метою професійної реабілітації та професійної самореалізацїї демобілізованим військовослужбовцям надаються інформаційно-консультаційні та профорієнтаційні послуги. Для них організованісемінари із загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці, з техніки пошуку роботи. На Інтернет-порталі державної служби зайнятості розміщені резюме даних осіб. Також проводиться опитування серед безробітних громадян та членів їх сімей щодо можливості безкоштовного онлайн навчання англійській мові в рамках соціального проекту «Лінгва.Скілз».

У Чечельницькому районному центрі зайнятості відбувся тренінг для 15 демобілізованих учасників АТО, які не так давно повернулись із зони бойових дій. Їх період адаптації до мирного життя ще триває. Головна мета заходу - допомогти зрозуміти демобілізованим, що життя продовжується, а його якість залежить від їх бажання та прагнення жити повноцінно. Уміння керувати своїм емоційним станом в різного рівня стресових ситуаціяхдає людині більше шансів стати успішним та ефективним в своїй самореалізації - це особливо важливо для людей які пройшли війну. Захід провела психолог Людмила Євсєєва. Тренер ознайомила присутніх з теоретичними основами виникнення стресу та відновлення внутрішньої рівноваги, провела з учасниками тренінгу вправи на досягнення емоційного і психофізіологічного здоров’я та гармонізації взаємовідносин з навколишнім світом.

Протягом січня-вересня 2016 року на обліку в центрі зайнятості перебувало 83 особи з числа військовослужбовців,в т.ч. 68 осіб, які мають посвідчення учасника АТО, з яких 1 особа працевлаштувалася за сприянням служби зайнятості та 3 особи–самостійно. Сьогодні на обліку перебуває 53 особи з яких 51 -отримуює допомогу по безробіттю. Взяли участь у громадських роботах за направленням центру занятості –двоє.

Середній розмір допомоги по безробіттю для даної категорії громадян склав 3 тис.549грн.

123