Правильний вибір професії - впевнений крок у майбутнє
16.11.16

 

 
Вибір професії - це справа  не одного дня,недарма кажуть, що вибір професії – це друге народження людини. Від того, наскільки правильно вона  обере  свій життєвий шлях, залежатиме, яке місце в суспільстві   буде  займати.
16.11.2016 року – за ініціативи  Чечельницького районного центру зайнятості  в приміщенні КЗ « Чечельницька СЗШ І – ІІІ ст..№1» та  КЗ « Ольгопільська СЗШ І – ІІІ ст.» відбулась презентація навчальних закладів міста Умань  ( Уманського державного педагогічного університету  та Уманського національного університету садівництва).
     Офіційнучастину презентації навчальних закладів відкрила  директор районного центру зайнятості Олена Миколаївна Котенко , вона побажала  правильно обрати свій професійний шлях   присутнім  адже  - це діло не одного дня. Обираючи професію, треба пам’ятати, що здійснити відповідальний крок треба свідомо, враховуючи свої нахили та здібності, особисті та громадські інтереси. Потрібно пам’ятати, що немає професій поганих і добрих, легких і важких, а є ті, що потрібні суспільству та приносять моральне та матеріальне задоволення людині. Значення професії в житті людини залежить не від характеру роботи, а від того, як до неї ставиться сама людина, – зауважила директор Чечельницького РЦЗ Олена Миколаївна Котенко.
    Оскільки, захід проводився напередодні Дня  працівників сільського господарства у зустрічі взяла участь   - начальник відділу організації виробництва, переробки та маркетингу с/г продукції  управління агропромислового розвитку РДА – Демченко Світлана Анатоліївна, яка  розповіла про професії, які на даний час потребує галузь сільськогосподарського виробництва району ( агрономів, трактористів – машиністів с/г виробництва, зоотехніків),наголосивши при цьому, як достойно матеріально винагороджуються працівники даної галузі.
   Представникинавчальних закладів розповіли майбутнім абітурієнтам про умови вступу, перелік спеціальностей (професій) та організацію навчання.
Презентація навчальних закладів була проведена в цікавій для дітей формі з використанням слайдів та відео. Для більш детального інформування  представники навчальних і закладів  розповсюдили серед молоді буклети . В заході взяли участь учнішколи № 1 та № 2 та старшокласники Ольгополя.
Вдалий вибір професії – одна з головних складових і умов особистісної і професійної реалізації людини. Тому профорієнтаційні заходи, покликані допомогти старшокласником у професійному виборі. Хочеться подякувати адміністрації КЗ « Чечельницька СЗШ І – ІІІ ст..№1» та  КЗ « Ольгопільська СЗШ І – ІІІ ст.» за  сприяння у проведенні заходу.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

123