Правова грамотність для освітян
12.12.17

В рамках проведення у 2017 році Всеукраїнського тижня права»   8 грудня   відбулося засідання районного методичного об’єднання  учителів історії та правознавства у формі круглого столу. В роботі взяли участь начальник Чечельницького бюро правової допомоги    Онуфрієнко Наталія Вікторівна,  завідувач Чечельницьким районним сектором Управління Державної міграційної служби в Вінницькій області Панасюк Віктор Іванович, працівники відділу освіти райдержадміністрації, районного методичного центру та вчителі закладів загальної середньої  освіти району. Наталія Вікторівна висвітлила питання пільг,гарантій та прав учасників антитерористичної  операції,членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб, зупинилась на проблемі насилля в сім’ї,способах захисту.

Учасників  круглого столу особливо  зацікавила інформація про міграційні процеси в суспільстві .Під час інтерактивної  бесіди  Віктор Іванович роз’яснив  про  особливості роботи Державної міграційної служби України, розкрив правову основу її  діяльності, розповів про порядок здійснення міграційного контролю в Україні, навів приклади з практичної діяльності попередження та виявлення окремих правопорушень по протидії нелегальній міграції, а також порядок документування громадян району паспортом громадянина України у вигляді  ID- картки та паспортом громадянина  України для виїзду за кордон .

Найбільше запитань  викликало в учасників запровадження паспортних документів нового зразка та документування учнів паспортами громадянина України вперше.                                                                                                                           

Захід виявився  цікавим та практичним. Дану  інформацію вчителі використають для учасників навчально-виховного процесу  в закладах загальної середньої освіти.

123