Премія - за комфорт для життя в Україні
29.08.17

29 серпня 2017 року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України та Міністерство навколишнього середовища, охорони природи, будівництва та ядерної безпеки Федеративної Республіки Німеччина (BMUB) за підтримки Німецького товариства  міжнародного співробітництва (GIZ) оголосили про початок всеукраїнського конкурсу «Лейпцизька премія інтегрованого розвитку міст-2017».

«Це значна підтримка проведення реформ в українських містах, адже Лейпцизька премія об’єднує кращі ідеї і проекти міського розвитку, які можуть стати прикладом для інших. У минулому році в конкурсі взяли участь близько 100 проектів від муніципалітетів і громадянського суспільства. Сподіваюся, у цьому році буде рости не тільки кількість, а і якість проектів, що беруть участь у конкурсі. Вдячний нашим німецьким колегам за постійну співпрацю та підтримку українських міст, для нас це дуже важливо», — зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе під час урочистості.

У свою чергу, Уповноважений з питань політики міського розвитку Міністерства навколишнього середовища, охорони природи, будівництва та ядерної безпеки Федеративної Республіки Німеччина (BMUB) Олівер Вайгель підкреслив важливість проведення конкурсу. «Я дуже щасливий, що ми можемо оголосити другий конкурс зі сталого розвитку міст в Україні. Минулорічна премія була успішною, у першу чергу, завдяки підтримці українських міст з боку Мінрегіону. Бажаю учасникам успіхів у конкурсі і дуже сподіваюся побачити багато цікавих заявок та чудових проектів», — сказав він.

Тема цьогорічної «Лейпцизької премії» — комфортні для життя міста в Україні. Участь у конкурсі можуть взяти українські міста та громади, адміністративно-територіальні одиниці, спілки, комунальні підприємства, комерційні підприємства, громадські організації, які мають цікаві проекти інтегрованого міського розвитку за даною темою, що були реалізовані протягом останніх чотирьох років.

Необхідний пакет документів для участі у конкурсі:

— Формуляр з описом проекту та перспективи реалізації наступних його фаз (українською та англійською мовами): Формуляр можна завантажити на наступній сторінці: http://www.nationale-stadtentwicklungspolitik.de/leipzig-preis-2017;


— Плакат проекту: проект, що подається на конкурс необхідно наглядно зобразити з використанням фотографій, планів, ескізів з короткими описами або інших графічних зображень — вертикальний плакат формату DIN A0 (висота 118.9 см, ширина 84.1 см).

— Кошторис. Кошторис має описувати основні позиції використання коштів за їх видами (персонал, товари, друк, та ін.) для реалізації наступної фази проекту.

— Зменшений плакат проекту. Формат: DIN A3 (42 см x 29,7 см).

Тексти та плакати проекту подаються виключно українською та англійською мовами в паперовому та в цифровому форматах на диску або флешці. Використані зображення мають також бути подані в достатній для друку якості (300 dpi) і збережені окремо.

Усі матеріали для участі у конкурсі можна надіслати ДО 1 ЛИСТОПАДА 2017 РОКУ 18:00 з позначкою «ЛЕЙПЦИЗЬКА ПРЕМІЯ» на адресу:

Німецьке товариство міжнародної співпраці (GIZ) ГмбХ /

Офіс проекту політики інтегрованого розвитку міста (БМУБ)

«ЛЕЙПЦИЗЬКА ПРЕМІЯ»

пан Юрій Арнаутов

вул. Крутий узвіз, 5

01004, Київ.

За додатковими питаннями звертайтеся за електронною адресою leipzig-preis@bbr.bund.dе до 10 жовтня 2017 року. Усі питання та відповіді будуть опубліковані для відома усіх учасників конкурсу на наступній сторінці: www.nationale-stadtentwicklungspolitik/leipzig-preis-2017, а також на офіційній сторінці премії у Facebook: www.facebook.com/leipzigpreisukraine/.

123