Прес -тур редакторів районних газет Вінниччини
04.11.19

У п’ятницю, 1 листопада, в рамках обласного проекту «Вінниччина очима редактора», що проходить за підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, редактори районних газет області відвідали Чечельницький район з метою знайомства з його особливостями та обміну досвідом у видавничій справі.

Голова районної ради Сергій П’яніщук і перший заступник голови РДА Віталій Савчук радо вітали гостей в актовій залі райдержадміністрації. Увазі присутніх було представлено велика підбірка вишитих рушників, скатерок, серветкові та сорочок, хусток і предметів домашнього вжитку від старовинних до сучасних.

Учасники прес-туру ознайомилися з діяльністю Національного природного парку  “Кармелюкове  Поділля”.   «Це  перший, і поки що єдиний, Парк  на Вінниччині, представлений дубовими лісами  природного  походження, рідкісними  для України, та багатством  біорізноманіття,  і уособлює унікальну природу Південного  Поділля.Він  має  вигідний  фізико-географічний  потенціал,  який  обумовлюють  краса   та різноманіття   ландшафтів,  переважання  мальовничого  горбистого  рельєфу,  значна  залісненість,  наявність популяцій цікавих  рослин  і тварин  та їх  угруповань», - наголосила заступник директора, головний природознавець парку Ганна Дудник.           

Довідково.

Національний  природний парк  “Кармелюкове  Поділля”  здіснює природоохоронну,  науково-дослідну, культурно-освітню діяльність. Це рекреаційна  установа загальнодержавного   значення,  розміщений  на площі 20 203,4 га.         

Природною  основою  створення національного  природного парку  стали  існуючі   ботанічні  заказники:  загальнодержавного  значення - “Бритавський”,  місцевого  значення - “Червоногребельський”   та  “Вербський”,  а  також  ботанічні  пам'ятки  природи -  ”Терещуків  яр”  і “Ромашково”.

Територія  НПП “Кармелюкове Поділля”  знаходиться  в адміністративних  межах  Чечельницького та   Тростянецького  районів  Вінницької  області.  Основною  зоною  діяльності   Парку  є  Чечельниччина.

123