Президент обговорив з Тоні Блером досвід реформ та державного

Президент обговорив з Тоні Блером досвід реформ та державного управління


Президент Петро Порошенко провів зустріч з Прем’єр-міністром Великої Британії у 1997-2007 роках Тоні Блером.
Президент привернув особливу увагу до подій в Україні, яка стала об’єктом агресії з боку Російської Федерації. Глава держави наголосив на тому, що відбувається грубе порушення міжнародного права з боку Росії, яка виступала одним з гарантів Будапештського меморандуму, та глобальної системи безпеки. Він також наголосив, що Великобританія, разом із США та Францією мають продовжувати виступати гарантами безпеки України, зокрема допомагати нашій державі у зміцненні її обороноздатності.
Петро Порошенко поділився гордістю від того, що Україна зараз єдина, як ніколи, а українці демонструють свою відданість європейському вибору. «Незважаючи на війну, ми маємо можливість проводити реформи», – зазначив Президент. Глава держави особливо відзначив унікальний волонтерський рух, який охопив всю країну. «Кожен зараз робить все можливе, щоб підтримати країну в ці важкі часи», – відзначив Петро Порошенко.
У свою чергу, Тоні Блер висловив свою тверду підтримку Україні, її незалежності, суверенітету та територіальній цілісності. «Ви постали зараз перед великими викликами як у безпеці, так і у реформах», – зазначив він.
Британський політик наголосив, що світова спільнота має велике бажання підтримати Україну, та поцікавився баченням Президента, яка саме практична міжнародна допомога потрібна. «Це підхід справжнього друга України», – відповів на це Президент.
Петро Порошенко пригадав, що у 2005 році, під час Помаранчевої революції, Тоні Блер заявив, що Україна буде членом Європейського Союзу.
Глава держави відзначив, що травневий саміт «Східного партнерства» у Ризі надав українським громадянам перше практичне підтвердження європейської солідарності, знявши політичні перепони на шляху до безвізового режиму з ЄС.
Тоні Блер високо оцінив дії Президента Порошенка в поточній складній ситуації.
Глава держави запросив Тоні Блера поділитися його досвідом державного управління в рамках Дорадчої міжнародної ради реформ при Президенті України.