Президент визначив строки демобілізації та нових призовів
16.02.18

Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, а також про терміни проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу в 2018 році.

Відповідний указ президента України №33/2018 від 15 лютого 2018 року оприлюднено  на сайті глави Української держави.

Згідно з документом, президент постановив звільнити в запас із Збройних сил України, Державної спеціальної служби транспорту та інших законних військових формувань військовослужбовців, що вислужили встановлені строки строкової військової служби, у квітні-травні і в жовтні-листопаді 2018 року (а також в серпні - для військових-строковиків, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр, та що вислужили встановлені строки строкової військової служби).

Також, згідно з указом, у 2018 році чергові призови громадян України на строкову військову службу відбудуться у квітні-травні і жовтні-листопаді.

На строкову військову службу призиватимуть придатних за станом здоров'я громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та осіб, які не досягли 27-річного віку і що не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів України визначити чисельність громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, та обсяги витрат для проведення чергових призовів у 2018 році.

Також уряду, облдержадміністраціям, Київській міській державній адміністрації доручено забезпечити виконання заходів, пов'язаних із підготовкою та проведенням у 2018 році чергових призовів громадян України на військову службу.

Міністерству інфраструктури України доручено забезпечити за заявками Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної спеціальної служби транспорту перевезення призовників із дотриманням вимог безпеки.

Цей указ набуває чинності з дня його опублікування, крім пункту 1 статті 3, який набуває чинності з 1 березня 2018 року, та пункту 2 статті 3, який набуває чинності з 1 вересня 2018 року.

123