Приймали делегацію з Молдови
27.08.18

В рамках міжнародного співробітництва та впровадження транскордонного проекту за  Програмою територіального співробітництва, у Чечельнику з робочим триденним візитом перебуває делегація з республіки Молдова на чолі з примаром комуни Карпінені, Хиннчештського району Іоном Карпіняну та  координатором даного проекту Веронікою Лі-Шю-Чан.

Делегація взяла участь у конференції з питання співробітництва стосовно проекту "Транскордонна сільська мережа для чистого навколишнього середовища", який реалізується муніципалітетом Карпінені, неурядовою організацією "Сперанца" від Карпінені та селищем Чечельник. Проект співфінансується Європейським Союзом через Програму територіального співробітництва Молдови та України у Східному партнерстві. Потім делегація побувала на святкуванні Дня незалежності України у селищі. Відвідали молочну ферму в АФ «Україна-О» та будівництво молокозаводу, яке представив директор агроформування Михайло Федчишен. У селі Каташин сільський голова громади Микола Савченко провів екскурс духовної спадщини Свято-Покровського храму.

Потім гості з Молдови переїхали в село Ольгопіль, де про діяльність сільськогосподарського підприємства Агрофірма «Ольгопіль» розповів директор Павло Каленич.

Загалом, усі учасники конференції, в склад якої ввійшли голови територіальних громад, депутати селищної ради, представники райдержадміністрації, районної ради, громадських організацій, дійшли висновку, що спільні дії, спрямовані на встановлення і поглиблення економічних, соціальних, екологічних та інших відносин між територіальними громадами нашого району та Молдови принесуть корисні результати. Особливо стосовно даного актуального проекту, основною ціллю якого є створення транскордонної сільської мережі, що розвиватиме спільні підходи до управління та збирання твердих побутових відходів, а саме придбання сучасного  сміттєзбирального автомобіля, включаючи запасні частини.

123