Про благоустрій узбіч доріг

25 лютого під головуванням голови РДА С.Пустового відбулася нарада по виконанню доручення голови облдержадміністрації від 5 лютого 2016 року № 01.01.11/105 щодо благоустрою узбіч під’їзних доріг. В нараді взяли участь перший заступник голови В.Савчук, заступник голови О.Беседа, керівник апарату О.Тимофієва, начальник управління АПР В.Котенко, головний лікар КУ “Чечельницька ЦРЛ” С.Могила, головний лікар КУ  «Чечельницький РЦ ПМСД» В.Коваль, начальник фінансового управління Н.Решетник, начальник відділу освіти Г.Деменчук, начальник управління праці та соціального захисту населення С.Мартинюк, директор районного центру зайнятості О.Котенко, головний спеціаліст відділу архітектури та містобудування Ю.Кучерявий.

         В ході наради намічено план робіт по з благоустрою та впорядкування придорожніх смуг, як вид громадських робіт, що мають соціально-економічну користь для громади, надають можливість тимчасового працевлаштування безробітних, фінансуються за рахунок місцевих бюджетів та коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Визначено роботодавців, за участю яких планується організація цих робіт, джерела та обсяги їх фінансування. До проведення даних робіт планується залучити безробітних.

         Учасниками наради підтримано пропозиції щодо оптимізації системи управління та поводження з твердими побутовими відходами, що включає роздільний збір сміття.

         Спільно з територіальними громадами заплановано вжити заходів щодо залучення коштів підприємств, організацій, установ у вигляді благодійної або спонсорської допомоги для виконання робіт з прибирання та впорядкування доріг загального користування, які проходять на території відповідної громади і використовуються її громадянами.

         Звіт щодо стану виконання даного доручення голови ОДА В.Коровія буде надано на нараді в облдержадміністрації 2 березня 2016 р.