Про результати державного фінансового аудиту бюджету району
08.11.19

     В нараді із головними бухгалтерами селищної та сільських рад взяв участь перший заступник голови РДА Віталій Савчук. В ході наради начальник фінансового управління РДА Ніна Решетник наголосила, що відповідно розпорядження голови Чечельницької райдержадміністрації від 2 вересня 2019 року № 132 „Про результати державного фінансового аудиту бюджету Чечельницького району за період з 01 січня 2016 року по 31 березня 2019 року” рекомендовано сільським та селищному головам прийняти рішення про усунення порушень, встановлених під час аудиту та забезпечити його виконання, в т.ч. проаналізувати ефективність запровадження розміру податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у разі запровадження низьких (нульових) ставок, переглянути їх відсотки.

«Звертаю увагу, що  наказами  Міністерства Фінансів від 7 серпня 2019 року № 336 „Про внесення змін до деяких наказів Міністерства фінансів України”  та від 23 вересня  2019 року № 392 „Про внесення змін до Типових форм рішення про місцевий  бюджет внесено зміни до типових форм рішень про місцевий бюджет та додатків до них. Зміни застосовуються з 1 січня 2020 року.

Також,  наказом  Міністерства Фінансів від 7 серпня 2019 року № 336 „ Про внесення змін до деяких наказів Міністерства фінансів України”  внесено зміни до Правил складання  паспортів бюджетних  програм місцевих бюджетів та звітів про їх виконання», - акцентувала увагу присутніх Ніна Решетник.

Обговорено питання  по  виконанню  надходжень до  місцевих бюджетів району за 10 місяців 2019 року та забезпечення виконання  річних планових надходжень  бюджетів  всіх рівнів. Звертаючись до присутніх, перший заступник голови РДА Віталій Савчук зауважив: «Слід вжити заходів щодо ефективного використання земельних ділянок та перегляду ставок орендної плати по діючих договорах відповідно до вимог чинного законодавства. Це – резерви для наповнення бюджетів», - додав Віталій Володимирович.

 
 
123