Профілактика правопорушень підлітками
12.04.16

З метою профілактики дитячої злочинності Чечельницьке відділення поліції спільно із районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводять екскурсії до відділення поліції. Вчора, 11 квітня, відвідали відділення поліції старшокласники КЗ «Чечельницька СЗШ № 2», а також неповнолітні, які перебувають під опікою та проживають у прийомних сім’ях.

Екскурсантів привітно зустріла інспектор поліції по роботі із неповнолітніми Ткач Людмила Володимирівна, яка розпочала свою екскурсію із чергової частини. Під час екскурсії правоохоронці поспілкувалися з підлітками на тему шкідливих наслідків вживання шкідливих речовин, недопущення вчинення правопорушень неповнолітніми та вплив цих наслідків на подальше майбутнє.

Правоохоронці розповіли про наявні спеціальні пристрої та  ознайомили школярів із засобами індивідуального захисту, в також продемонстрували на практиці учбову вогнепальну зброю. Учні із радістю приміряли на себе бронежилет та каску. Діти відвідали кімнати для затриманих, які здійснили адміністративні правопорушення, ізолятор тимчасового утримання взятих під варту осіб, кімнату допитів.

Діти побували на штрафному майданчику, де на власні очі могли побачити до яких наслідків може при звести водіння транспортного засобу в стані алкогольного сп’яніння.

Екскурсія завершилася в актовій залі, де школярам дали змогу поспілкуватися з інспектором поліції Людмилою Володимирівною та більше дізнатися про її роботу, поставити питання, які їх цікавили.

У ході екскурсії діти отримали безліч позитивних емоцій, задавали багато питань, цікавилися за яких умовах приймають до лав поліції.

Дітям часто важко поділитися своїми проблемами з батьками, оточуючими, через страх нерозуміння та отримання покарання, це призводить до необдуманих вчинків та дій. Інспектор поліції наголосила, що діти можуть звернутися із своїми проблемами до неї, до служби у справах дітей та центру сім’ї та молоді, де їх завжди вислухають, підтримають та нададуть допомогу у вирішенні їх проблем.

123